Festivāla "Positivus" budžets šogad bijis 700 tūkstoši latu

Mūzikas un mākslas festivāla "Positivus", kas no 16.jūlija līdz 17.jūlijam notika Salacgrīvā, budžets šogad bijis 700 000 latu, kas ir vairāk nekā pērn, biznesa portālu ''Nozare.lv'' informēja koncertu organizēšanas aģentūras "Positivus Music" valdes loceklis Ģirts Majors.

Viņš nevarēja precīzi pateikt, cik liels festivāla budžets bija pērn, taču piebilda, ka šāda līmeņa mūzikas pasākums izmaksā dārgi.

Šogad festivālu apmeklējuši par trešdaļu vairāk cilvēku nekā pērn - kopumā vairāk nekā 30 000: pirmajā festivāla dienā - 17 000, otrajā - 18 000.

Problēmas šogad radušās ar telšu izvietošanu - celt naktsmītnes bijis gandrīz divreiz vairāk gribētāju nekā pērn. Majors to skaidro ar faktu, ka apmeklētāji arvien izteiktāk ierodas uz visu festivālu, nevis klausīties konkrētu māsklinieku koncertus. Turklāt, ja iepriekšējos gados apmeklētāji vairāk bijuši vidējos gados, tad šogad daudz bijis ārzemnieku un jauniešu. Telšu pilsētiņas problēmas festivāla organizētāji varētu risināt, vai nu paaugstinot cenu vai arī teltīm atvēlot lielāku teritoriju.

Iespējams, nākamgad festivāls varētu notikt trīs dienas. "Divas dienas ir par īsu, un ir sajūta, ka pasākums beidzas mazliet par ātru," saka koncertu organizēšanas aģentūras "Positivus Music" valdes loceklis.

Nākamgad biļešu cenas noteikti tiks paaugstinātas par 10 - 20 %, bet, ja festivāls notiks trīs dienas, tad vēl vairāk, uzsver Majors. Tas esot nepieciešams tāpēc, lai piesaistītu augstas klases mūziķus un lai atpelnītu iepriekšējos gados ieguldīto, jo festivāls vairs nevarot augt uz apmeklētāji skaita pieaugumu.

''Ar festivālu var pelnīt tikai ilgtermiņā. Pērn bija pirmais gads, kad sākām atpelnīt ieguldīto. Vēl vajag pāris gadus, lai atgūtu visu investēto," saka Majors.

Viņa plānos ir "Positivus'' padarīt par lielāko mūzikas festivālu Baltijā, vairāk piesaistot māksliniekus no Igaunijas. ''Tas bija mīnuss - koncentrēties tikai uz pašmāju un rietumu māksliniekiem,'' tā Majors.

Jautāts par lielo kriminālprocesu ierosināšanu "Positivus" laikā - Valsts policija ierosinājusi 23 kriminālprocesus un sastādījusi 95 administratīvo pārkāpumu protokolus -, Majors atbildēja, ka atbalsta policijas cīņu pret pārkāpējiem un ka lielāko daļu nelikumīgo darbības veicēju aizturot festivāla apsardze, kas tālāk viņus nododot policijai.

Jau ziņots, ka 21 kriminālprocess ir ierosināts par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju, divi procesi sākti par viltoto biļešu realizāciju.

Vienā no kriminālprocesiem aizdomās turamā ir pazīstamā ''ballīšu karaliene'' Anete Sončika, liecina LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija un aculiecinieku novērojumi.

Trīs administratīvo pārkāpumu protokoli sastādīti par alkohola lietošanu, divi - par sīko huligānismu, viens - par narkotisko vielu lietošanu.

89 administratīvo pārkāpumu protokolus sastādīja satiksmes biroja darbinieki. Festivāla ''Positivus'' laikā aizturēti 10 transporta līdzekļu vadītāji, viens no tiem ir automašīnas vadītājs, astoņi - velosipēdu vadītāji, bet viens - motorollera vadītājs.

Festivāla laikā tikai viens cilvēks, 1994.gadā dzimusi jauniete,tika nogādāta slimnīcā ar diagnozi - alkohola apreibums.

Jau ziņots, ka 16.jūlijā un 17.jūlijā Salacgrīvā jau ceturto gadu pulcējās ievērojams skaits cilvēku uz mūzikas un mākslas festivālu "Positivus".

Festivālā uz septiņām skatuvēm uzstājās vairāk nekā 60 lieliski ārzemju un labākie pašmāju mākslinieki, no kuriem galvenie bija grupas no ASV - "Scissor Sisters" un "Muse", kā arī "UNKLE live" un "Happy Mondays" no Lielbritānijas.

SIA "Positivus Grupa" Uzņēmumu reģistrā reģistrēta 2003.gada 22.janvārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 50 000 latu. Uzņēmuma darbība - koncertu organizēšana un reklāmas pakalpojumi. 60% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Majoram, 20% - Andim Zustam, 20% - Lindai Andersonei. 2008.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 0,82 miljoni latu, zaudējumi - 0,15 miljoni latu.

Svarīgākais