Pēc valdības atstāšanas krīt TP bijušo ministru popularitāte

Valdību atstājušo Tautas partijas (TP) ministru publicitātes apjoms pēdējos mēnešos ir piedzīvojis strauju kritumu - politiķi, kas savulaik bija vieni no biežāk pieminētajiem, vairs preses izdevumos teju neparādās, liecina aģentūras LETA Mediju monitoringa veiktā politiķu publicitātes reitinga analīze.

Šā gada 17.martā TP Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē tika nolemts pamest Valda Dombrovska (JL) vadīto valdību. Kopš tā laika valdību atstājušo TP biedru publicitātes apjoms strauji samazinājies un viņi vairs nav atrodami starp 30 visbiežāk pieminētajiem politiķiem valstī.

Piemēram, toreizējais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns šā gada februārī bija pieminēts 74 preses publikācijās, martā - 102 publikācijās, aprīlī - 15, maijā - 14, bet jūnijā - tikai 12 preses publikācijās.

Bijusī veselības ministre Baiba Rozentāle februārī bija pieminēta 56 publikācijās, martā - 109, aprīlī - 35, maijā - 25, bet jūnijā - vairs tikai 10 publikācijās.

Bijušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš februārī bija minēts 56 publikācijās, martā - 82, aprīlī - 86, maijā - 20, bet jūnijā - deviņās. Jāņem vērā, ka Riekstiņš ministra pienākumus turpināja pildīt līdz aprīļa beigām.

Savukārt kādreizējais tieslietu ministrs Mareks Segliņš februārī bija pieminēts 31 publikācijā, martā - 79, aprīlī - piecās, maijā - 16, bet jūnijā - 17 publikācijās.

Jau ziņots, ka valdību atstāja arī TP kultūras ministrs Ints Dālderis, tomēr viņš jau ir izstājies no TP un pievienojies "Jaunajam laikam", turpinot darbu arī valdībā.

Svarīgākais