Daugavpilī skolniece no noslīkšanas paglābj trīsgadīgu meiteni

Piektdien, 16.jūlijā, Daugavpils rajonā Tropu ezerā trīs gadus vecu meiteni no noslīkšanas izglābusi piektās klases skolniece.

Slīkstošās meitenes māte bijusi blakus esošajā kafejnīcā, kamēr bērns spēlējies pie ūdens, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

"Kā vienmēr karstajā laikā slīkšanas gadījumu statistika ir neiepriecinoša," atzīst Bukša, norādot, ka aizvadītajā diennaktī noslīkuši divi cilvēki.

Daugavpils rajonā noticis arī traģisks negadījums, kurā Subates ezerā noslīcis 63 gadus vecs vīrietis. NMPD brigāde mēģinājusi viņu reanimēt, taču vīrietis diemžēl miris. Tāpat 63 gadus vecs vīrietis noslīcis Ventspilī Promenādes krasta zonā.

Savukārt Rīgā, Mangaļsalas molā, no noslīkšanas izglābta 52 gadus veca sieviete.

Tāpat aizvadītajā diennaktī NMPD dienests devies 23 izsaukumos, kas saistīti ar pārkaršanu saulē. No 23 cietušajiem 12 nogādāti ārstēšanai slimnīcās.

Pēc Bukšas teiktā no saules dūrieniem ciešot pat gadu veci bērni. Savukārt Kuldīgas pilsētas svētku laikā saņemts izsaukums 88 gadus veca sirmgalvja nogādāšanai slimnīcā pēc saules dūriena iegūšanas, ilgstoši uzturoties pilsētas saulē. Pēc pirmās palīdzības sniegšanas slimnīcā kungs uzstājīgi izrakstījies no slimnīcas un devies mājās.

Latvijā

No šodienas līdz mēneša beigām daudzviet pasaulē debesīs būs labi redzama spožā Čučiņšanas-ATLAS komēta, un Latvijā tā būs novērojama ar neapbruņotu aci vakaros no plkst.19 zemu pie horizonta rietumu, vēlāk dienvidrietumu pusē,  informē Latvijas Astronomijas biedrība (LAB).

Svarīgākais