Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Lielbritānijas vēstnieks ar Latvijā dzīvojošajiem britiem pārrunās "Brexit"

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons šodien ar Latvijā dzīvojošajiem britiem pārrunās "Brexit", liecina Lielbritānijas vēstniecības Latvijā publicētā informācija.

Šenons vēstniecības telpās aicina visus Latvijā dzīvojošos Lielbritānijas pilsoņus uz tikšanos, lai apspriestu Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Kā ziņots, Saeima ceturtdien nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu par tiesiskā regulējuma piemērošanu Lielbritānijas izstāšanās no ES gadījumā, kurā paredzētas Lielbritānijas pilsoņu tiesības Latvijā pēc šīs valsts izstāšanās no ES jeb "Brexit".

Atbilstoši Lielbritānijas organizētā referenduma rezultātiem 2016.gadā, šā gada 30. martā plānota Lielbritānijas izstāšanās no ES, par ko gan vēl ir ļoti liela neskaidrība.

ES līmenī ir sagatavots līguma par Lielbritānijas izstāšanos no ES projekts, paredzot noteiktu tiesību kopumu šobrīd ES teritorijā dzīvojošajiem Lielbritānijas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem.

Izstāšanās līgums paredz noteikt pārejas periodu līdz 2020. gada 31. decembrim, dodot iespēju Lielbritānijas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem reģistrēties un saglabāt tiesības, kādas bija spēkā, Lielbritānijai esot vienai no ES dalībvalstīm. Pašlaik Izstāšanās līgums nav stājies spēkā.