Pateicoties karstumam, Zaķusalas TV tornis ir kļuvis par augstāko Eiropā

Augstā gaisa temperatūra "izstiepusi" metāla konstrukcijas Zaķusalas televīzijas un sakaru tornī, to padarot par augstāko Eiropas Savienībā (ES).

Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta mājaslapā ievietots videosižets, kur torņa saimnieka "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" tehniskais konsultants Uldis Rutks stāsta, ka karstums, liekot tērauda konstrukcijām "pagarināties", pagarinājis Zaķusalas torni par apmēram četriem centimetriem.

Pēc Rutka teiktā, Rīgas tornis tādējādi kļuvis par augstāko televīzijas torni ES, par pāris centimetriem pārsniedzot TV torņa Berlīnē augstumu.

Vienlaikus dažādas publikācijas internetā, tostarp "Wikipedia", jau nosauc Rīgas televīzijas torni par augstāko ar 368,5 metriem, kamēr Berlīnes "Fernsehturm", kas celts Vācijas Demokrātiskās Republikas (VDR) pastāvēšanas laikā, esot 368,3 metrus augsts. Paļaujoties uz šiem skaitļiem, Zaķusalas tornis vienmēr ir bijis augstākais ES un karstuma ietekmē kļuvis tikai nedaudz augstāks.

Abus torņus - gan Berlīnē, gan Rīgā - izmanto televīzijas raidītāju izvietošanai un citu elektronisko pakalpojumu sniegšanai. Abos torņos ir skatu platformas apmeklētājiem.

r

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais