Dažviet Latvijā ir 37 centimetru bieza sniega kārta

© F64

Lielā daļā Latvijas upju ūdens līmenis turpina paaugstināties, vien dažās upēs valsts rietumu un austrumu novados tas nedaudz pazeminās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvie dati.

Neliels ūdens līmeņa kritums sācies Dienvidkurzemes upē Bārtā; iepriekšējās dienās tas bija cēlies par 1,8-2,7 metriem. Ūdens līmenis pazeminās arī Durbē un Imulā, ledus iešanas ietekmē tas pazeminājies Ventā pie Kuldīgas.

Vairumā Kurzemes un Zemgales upju ūdens līmeņa kāpums kļuvis lēnāks, savukārt Lielupē - straujāks. Lēnāk ūdens līmenis paaugstinās Austrumlatvijas upēs, līdz ar sala atgriešanos tas vietām pazeminās.

Vietām applūdušas zemākās palienes un dažos upju posmos iet ledus. Plūdus hidrologi neprognozē.

Tuvākajās dienās, kļūstot siltākam, gaidāma intensīvāka sniega kušana, tomēr naktīs daudzviet piesals, novēršot strauju ūdens līmeņa kāpumu. Krasākas ūdens līmeņa svārstības būs ledus iešanas laikā.

Kurzemes rietumu piekrastē sniega tikpat kā nav, pārējo Kurzemi sedz līdz desmit centimetriem bieza sniega sega. Daudzviet Zemgalē un Vidzemes piekrastē, kā arī Daugavpilī ir mazāk nekā desmit centimetru sniega, pārējo valsts austrumu pusi sedz līdz 15-30 centimetriem dziļš sniegs, Alūksnē saglabājas 37 centimetrus augsta sniega kārta.

Sagaidāms, ka nākamnedēļ vienlaidus sniega sega saglabāsies tikai daļā Vidzemes, Latgales un Sēlijas; tā turpinās kust.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.