"Pozitīvie" sola labu laiku, mūziku un noskaņojumu

© Andrejs Strokins, f64

Šodien Salacgrīvā sākas tradicionālais festivāls Positivus – tas te risināsies jau ceturto gadu un pulcēs tūkstošiem mūzikas mīļu no visas Latvijas. Pērn pozitīvie spēja savākt apmēram 25 000–30 000 cilvēku, bet, cik būs šoreiz, prognozes izdarīt būtu pāragri.

Brīvdabas mūzikas festivāliem lielākais draugs un ienaidnieks ir laika apstākļi – ja tie saniķojas un pāri potenciālo apmeklētāju galvām sola gāzt nokrišņus, cilvēku ir mazāk. Šajā nedēļas nogalē notiekošajā Positivus festivālā gaidāms karsts laiks, tā vismaz sola organizatori. Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra laika apstākļu prognozes, gaisa temperatūra Salacgrīvā piektdien un sestdien sasniegs +28 dienā un +20 līdz +22 °C naktī. Šī iemesla dēļ festivāla rīkotāji lūdz apmeklētājus parūpēties par saules aizsargkrēmiem un galvassegām.

Positivus festivāla teritorija būs atvērta no šodienas, pulksten 15, bet Merrild telšu pilsētiņa – jau no pulksten 12.

"Lai neveidotos automašīnu sastrēgumi, aicinām apmeklētājus Salacgrīvā ierasties pēc iespējas savlaicīgāk. Atgādinām, ka festivāla teritorijā nebūs iespējams norēķināties ar maksājumu kartēm (izņemot LB pludmales bāru) un teritorijā nebūs pieejami bankomāti, tāpēc iesakām laikus nodrošināties ar pietiekamu skaidras naudas daudzumu," brīdina organizatori.

Starp citu, daudzi potenciālie pozitīvā festivāla apmeklētāji rauc degunus par biļešu cenām – mūsu krīzes apstākļiem tā šķiet par dārgu. Pirms festivāla divu dienu biļete maksās 33 latus, ar vietu telšu pilsētiņā – 36,50 latus. Vienas dienas biļete festivāla apmeklējumam piektdien maksās 19 latus, bet sestdien – 25 latus. Telšu pilsētiņas ieejas biļete maksās 4,50 latus. Vēl no pāris latiem nāksies šķirties par automašīnas novietošanu speciālajā stāvvietā. Neatkarīgās apskatnieks gan ieteiktu nepakļauties organizatoru noteiktajam vājprātīgo cenu diktātam. Skaidrs, ka festivāla biļešu cenas neviena spēkos nav ietekmēt, taču aplam dārgajai telšu pilsētiņai gan var pamāt ar roku.

Positivus festivāls, kas risināsies 16. un 17. jūlijā, ir lielākais un ievērības cienīgākais latvju muzikālais pasākums. Kopumā uz septiņām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 60 ārzemju un pašmāju mākslinieki, no kuriem galvenie būs Muse, Scissor Sisters, Unkle un Happy Mondays. Šogad paredzētas būtiskas izmaiņas Positivus festivāla biļešu kontrolē. Proti, pirms ieejas festivāla teritorijā apmeklētāju biļetes skenēs īpaši izveidotās check-in teltīs, kur noskenētās biļetes apmainīs pret festivāla ieejas aprocēm. Šajās teltīs skenēs gan elektroniskās, gan parastās ieejas biļetes, kā arī ielūgumus. Noskenējot festivāla biļeti un telšu pilsētiņas biļeti, apmeklētāji saņems gan festivāla, gan telšu pilsētiņas aproci. Aproces nozaudēšanas vai sabojāšanas gadījumā jāpērk jauna festivāla ieejas biļete.

Svarīgākais