Cilvēki cieš no karstuma; bērniem uzbrūk suņi

Vakar divus gadus vecam zēnam pašu suns nokodis degunu, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kā informēja NMPD pārstāve Ilze Bukša, vairākus bērnus vakar sakoduši suņi. Vissmagāk cietis iepriekš minētais zēns no Durbes novada. Ar NMPD Operatīvās medicīnas daļas mediķu palīdzību zēns nogādāts Mikroķirurģijas centrā Rīgā.

Arī desmit gadus vecu meitenīti Zemgalē mājās sakodis svešs suns. Suns sakodis arī divus gadus vecu zēnu Ventspilī. Ar nelielām brūcēm uz ķermeņa zēns nogādāts Ventspils slimnīcā.

Vakar palīdzība tika sniegta 23 cilvēkiem, kuri bija guvuši karstuma dūrienu. No tiem deviņi bijuši bērni. Pacienti lielākoties sūdzējušies par galvassāpēm, sliktu pašsajūtu, paaugstinātu temperatūru, krampjiem, sliktu dūšu, arī sirds aritmiju.

Tāpat mediķi gan Rīgas reģiona, gan Zemgales reģiona slimnīcās nogādājuši deviņus cilvēkus vecumā no deviņiem mēnešiem līdz 61 gadam pēc lapseņu un bišu kodumiem. Lielākoties visiem bija alerģiskas reakcijas, un pacienti stacionēti. Vēl desmit cilvēki lūguši padomu, kā rīkoties pēc šo kukaiņu dzēlieniem alerģiskas reakcijas gadījumā.

Aizvadītajā diennaktī NMPD brigāžu mediķi izbraukuši 1391 izsaukumos, no kuriem 253 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām un negadījumiem.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.