Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

ATBALSTA PLECS: Īsumā par aktuālāko

© Pixabay

Aktualitātes.

ATBALSTA DAUGAVPILĪ
Daugavpils dome nolēmusi ieviest jaunu materiālā atbalsta veidu: tehnisko līdzekļu iegādei un remontam ikviena ģimene (persona), kuras aizgādībā ir bērns ar dzirdes invaliditāti, būs tiesīga saņemt atbalstu līdz 200 eiro kalendārajā gadā vienam bērnam speciālo tehnisko palīglīdzekļu un ar to darbību saistīto ierīču iegādei un remontam, ja šādu palīglīdzekļu iegādi un remontu neapmaksā no valsts budžeta līdzekļiem.

NO SIRDS UZ SIRDI
Valsts sociālās aprūpes centra Rīga filiāle Rīga jeb Kapseļu ielas bērnu aprūpes centrs aicina uz atvērto pasākumu potenciālās uzņemošās ģimenes, visus drosmīgos un atsaucīgos cilvēkus, lai bērnam atrastu viņa mīļos un atbalstošos cilvēkus, bērna ģimeni. Centrs turpina 2018. gadā sākto atvērto pasākumu tradīciju. Pasākums būs iespēja brīvā atmosfērā iepazīties ar bērniem, mazināt aizspriedumus par to, kas ir bērns funkcionāliem traucējumiem, un apzināt veidus, kā palīdzēt bērniem.

AICINA BRĪVPRĀTĪGOS
Labklājības ministrija aicina cilvēkus kļūt par brīvprātīgajiem valsts sociālās aprūpes centros. Par brīvprātīgā darba veicēju var kļūt jebkura pilngadīga persona. Latvijā ir pieci valsts sociālās aprūpes centri, tiem kopā ir 27 filiāles dažādos Latvijas reģionos. Brīvprātīgie var palīdzēt bērnu audzināšanā, aprūpēšanā, brīvā laika aktivitāšu organizēšanā neredzīgām personām un personām ar garīga rakstura traucējumiem. Kā kļūt par brīvprātīgo - sīkāka informācija Labklājības ministrijas mājaslapā www.lm.gov.lv.
CEĻĀ UZ GRUPU MĀJU

Latvijas kustība par neatkarīgu dzīvi turpina līdzekļu piesaisti Grupu mājas izveidei jauniešiem ar ļoti smagiem attīstības traucējumiem. Atbalstīt jauniešus un viņu ģimenes šī sapņa realizācijā ir iespējams, iegādājoties jauniešu gatavotās sveces un atklātnes dienas centrā Rīgā. Kustību aicināti atbalstīt arī uzņēmumi, piemēram, izmantojot sveču darbnīcu kā komandas veidošanas pasākumu, iegādājoties sveces vai kartītes kā korporatīvās dāvanas. Vairāk Facebook vietnē Grupu māja neatkarīgai dzīvei.

Atbalsta plecs

Sabiedrības integrācijas fondsPasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.