Uzzini, kā no marta strādās Rīgas 14. pasta nodaļa

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

No 1. marta mainīsies Rīgas 14 .pasta nodaļas darba laiks, informēja AS "Latvijas pasts" pārstāve Gundega Vārpa.

Viņa pavēstīja, ka turpmāk Rīgas 14. pasta nodaļa otrdienās un ceturtdienās strādās divas stundas ilgāk, bet sestdienās tā vairs nestrādās.

Pēc Vārpas minētā, izanalizējot klientu izmantoto pasta pakalpojumu apmēru Rīgas 14. pasta nodaļā, secināts, ka lielāko pakalpojumu īpatsvaru veido sūtījumu izsniegšana, ko daļa klientu izmanto sestdienās, jo līdzšinējais nodaļas darbalaiks - no plkst. 8 līdz 18 - neļāva to izdarīt darbdienās.

Tādējādi no 1. marta Rīgas 14. pasta nodaļa otrdienās un ceturtdienās būs atvērta no plkst. 9 līdz 20, nodrošinot pasta sūtījumu un citu pasta pakalpojumu saņemšanu arī pēc strādājošo klientu tradicionālā darba laika beigām. No 1. marta nodaļa strādās arī bez pārtraukuma, kas patlaban noteikts pirmdienās-piektdienās no plkst. 13 līdz 14, nodrošinot, ka pasta pakalpojumi pirmdienās, trešdienās un piektdienās būs nepārtraukti pieejami no plkst. 8 līdz 17, bet otrdienās un piektdienās - no plkst. 9 līdz 20.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

Latvijā

Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi nākamajā gadā plānoti 15,081 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi - 17,093 miljardu eiro apmērā, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais un izskatīšanai valdībā iesniegtais likumprojekts valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027.gadam.