Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Daugavpilī uzieta nelikumīgās degvielas uzpildes vieta; konfiscēti 2100 litri degvielas

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Otrdien Daugavpilī tika uzieta nelikumīgas degvielas uzpildes vieta, kā rezultātā izņemta nelikumīga degviela, kā arī aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēts jauns vīrietis, informēja Valsts policijā.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, veicot izmeklēšanu agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros, noskaidroja, ka kādā konkrētā vietā Daugavpilī iespējams notiek ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgā aprite. Informācijas pārbaudei tika veikti izmeklēšanas un operatīvie pasākumi, tostarp arī kratīšana, kā rezultātā policisti konstatēja nelikumīgi ierīkoto degvielas uzpildes vietu.

Kratīšanas rezultātā tika izņemti 2 100 litri nelikumīgas degvielas, šļūtenes, skaitītāji, uzpildes pistole. Turpat notikuma vietā, automašīnas uzpildes brīdī, aizturēts 1997. gadā dzimis vīrietis, kurš jau agrāk nonācis policijas redzeslokā par ekonomiska rakstura noziegumiem.

Izmeklēšana turpinās. Par minēto noziegumu likumā paredzētais sods ir - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.