KNAB pamet Ušakova māju; mēru neaiztur

© f64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki trešdien ap plkst.14.30 pameta Rīgas mēra Nila Ušakova (S) dzīvesvietu Mežaparkā, bet mēram viņiem līdzi jādodas nebija.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, KNAB darbinieki šodien veica kratīšanas gan Ušakova darbavietā Rīgas domē, gan arī dzīvesvietā.

Aģentūra LETA novēroja, ka pēcpusdienā Ušakova dzīvesvietu pameta seši cilvēki, kuri nesa divus melnus plastmasas maisus ar, iespējams, dokumentiem. Minētie cilvēki atturējās no jebkādu komentāru sniegšanas žurnālistiem.

KNAB aģentūrai LETA apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien biroja darbinieki "veic neatliekamās procesuālās darbības", taču "atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar".

Kā novēroja aģentūra LETA, Rīgas domē trešdienas pusdienlaikā bija ieradušies KNAB darbinieki, kuri uzturējās mēra kabinetā. Ap plkst.12 Ušakova kabinetu pameta četri cilvēki, kurus pavadīja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš. Šie cilvēki uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, bet līdzi aiznesa ietītu saini, iespējams, datoru, kā arī prāvu dokumentu mapi.

Arī Liepiņš nekādus komentārus par notiekošo nesniedza, uzsverot, ka to ir kompetenta darīt tikai domes vadība, kas ar žurnālistiem vēl nav komunicējusi.

Partijas "Saskaņa" viens no līderiem Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA sacīja, ka par norisēm ap Ušakovu neko nezinot - viņš ieradies darbā, aģentūrā LETA izlasījis jaunumus, mēģinājis sazināties ar Ušakovu, bet tas nav izdevies. Urbanovičs sagaida skaidrojumus no izmeklētājiem un cer, ka noticis vien pārpratums.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.