Šogad iedzīvotāju elektroenerģijas patēriņš samazinājies tikai par 1%

Šā gada astoņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, iedzīvotāju elektroenerģijas patēriņš ir samazinājies tikai par 1 procentu.

Par to aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Siksnis norāda, ka nav pamata uzskatīt, ka privāto lietotāju paradumi elektroenerģijas patēriņa ziņā ekonomiskās krīzes laikā ir būtiski mainījušies.

Kā ziņots, "Latvenergo" koncerna peļņa pērn sasniegusi 10,1 miljonu latu, kas ir par 0,7 miljoniem latu vairāk nekā 2007.gadā.

"Latvenergo" koncerna pērnā gada ieņēmumi bija 475,9 miljoni latu, kas ir par 32% vairāk nekā 2007.gadā, kad koncerna apgrozījums sasniedza 361,6 miljonus latu.

Lielāko "Latvenergo" koncerna peļņas daļu 2008.gadā veidoja elektroenerģijas un elektroenerģijas pakalpojumu eksporta darījumi, taču finanšu rādītājus negatīvi ietekmēja meitassabiedrību zaudējumi.

Latvijā vienīgajā no Baltijas valstīm darbojas brīvs elektroenerģijas tirgus, un "Latvenergo" patlaban tajā dominē ar 95% tirgus daļu.

"Latvenergo" pieder Latvijas valstij un nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

"Latvenergo" koncernā ietilpst AS "Latvenergo" un piecas meitassabiedrības - AS "Augstsprieguma tīkls", AS "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus OU", "Latvenergo Prekyba UAB" un SIA "Liepājas enerģija".

Svarīgākais