Koalīcijas partijas vēl neapspriež, kurš varētu būt kandidāts uz Valsts prezidenta amatu

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

Valdošās koalīcijas partijas plāno kopīgi apspriest kandidatūras Valsts prezidenta amatam, kā arī vienoties par noteiktiem kritērijiem kandidātiem.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķis Jānis Eglīts žurnālistiem pastāstīja, ka VL-TB/LNNK šodien iknedēļas koalīcijas partiju sanāksmē mudināja politiķus laicīgi sākt diskusijas par prezidenta amata kandidātiem un noteiktiem kritērijiem, ņemot vērā arī sabiedrības viedokli.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka pēc trīs nedēļām koalīcija atgriezīsies pie šī jautājuma, jo vispirms tas jāizrunā frakcijās. Kariņš norādīja, ka politiķiem varētu būt vēlme nonākt līdz vienam kandidātam, taču tas neesot galvenais mērķis.

Eglīts piebilda, ka šī diskusija būtu jāsāk iespējami laicīgāk, tomēr pirmajā reizē netika gaidīti jau konkrētu prezidenta amata kandidātu vārdi.

Arī pārējie politiķi apliecināja, ka šodien konkrēti kandidātu vārdi nav apspriesti.

Kā ziņots, Valsts prezidenta vēlēšanas notiks pavasara beigās.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais