LVRTC no nākamā gada samazina radio programmu pārraidīšanas tarifus

Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valde ir nolēmusi samazināt radio programmu pārraidīšanas tarifus gandrīz par 12%, sākot no 2011. gada 1. janvāra.

Šāds lēmums pieņemts LVRTC notiekošo iekšējo procesu efektivizācijas un izmaksu samazināšanas rezultātā, kā arī ņemot vērā vispārējo situāciju tirgū, kas būtiski ietekmē raidorganizāciju ieņēmumus.

‘’LVRTC kā vadošais apraides pakalpojumu sniedzējs Latvijā izprot esošo tirgus situāciju un iespēju robežās vēlas palīdzēt ikvienam klientam. Tarifu samazinājumu piedāvājam šobrīd, lai raidorganizācijas jau laikus to varētu ieplānot nākamā gada budžetā. Ceram, ka ar šo soli palīdzēsim radiostacijām pārvarēt tirgus lejupslīdes periodu,’’ norāda LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Tāpat kā ciparu TV apraidē, arī radio apraidē LVRTC piederošā infrastruktūra ļauj nodrošināt signāla pieejamību 99% Latvijas teritorijas.

Šobrīd radio programmu pārraidīšanas pakalpojumus LVRTC nodrošina šādām programmām: Latvijas Radio, Radio Skonto, Radio SWH, SWH+, Super FM, Eiropas Hītu radio, Kristīgais radio u.c., kā arī vairākām reģionālajām programmām: Latgolas Bolss, Radio Valmierai, Radio Vidzeme, Ventspils radio, Latviešu radio Liepājā, Alise Plus.

Pašreizējie radio programmu pārraidīšanas tarifi ir spēkā kopš 2006. gada 1. janvāra.

LVRTC ir viens no vadošajiem elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, piedāvājot telekomunikāciju risinājumus nozīmīgākajiem Latvijā pārstāvētajiem mobilo sakaru, interneta un telekomunikāciju operatoriem, kā arī valsts institūcijām.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī un virszemes ciparu TV apraides projekta partneris infrastruktūras nodrošināšanā. Kopš 2009. gada 1. jūnija LVRTC ir arī oficiālais sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs valstī.

Svarīgākais