Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Daugavpilī būs jauns pabalsts - 200 eiro ģimenēm, kurās aug bērni ar dzirdes invaliditāti

© F64

Turpmāk Daugavpilī ģimenes, kurās ir bērni ar dzirdes invaliditāti, no Daugavpils pašvaldības varēs reizi gadā saņemt 200 eiro pabalstu, lēmusi pilsētas dome.

Deputāti grozījuši saistošos noteikumus "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām", saskaņā ar kuriem tiek ieviests jauns materiālā atbalsta veids.

Proti, ikviena ģimene vai persona, kuras aizgādībā ir bērns ar dzirdes invaliditāti, būs tiesīga saņemt atbalstu līdz 200 eiro kalendārajā gadā vienam bērnam speciālo tehnisko palīglīdzekļu un ar to darbību saistīto ierīču iegādei un remontam, ja šādu palīglīdzekļu iegādi un remontu neapmaksā no valsts budžeta līdzekļiem.

Pašvaldībā skaidroja, ka bērniem ar dzirdes traucējumiem ir valodas attīstības aizture, un nepieciešama ilgstoša rehabilitācija. Taču papildus rehabilitācijai ģimenes jāsedz arī ikdienas vajadzības, piemēram, speciālo bateriju un tehnisko ierīču remontu izmaksas. Aplēsts, ka speciālo bateriju iegādei ir nepieciešami aptuveni 180 eiro gadā, bet dzirdes aparāta detaļu nomaiņa un remonts var izmaksāt līdz 300-350 eiro gadā. Tādēļ, lai mazinātu invaliditātes sekas bērniem ar dzirdes invaliditāti, nolemts ieviest jaunu pabalsta veidu.