Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā

Aculiecinieks par Zolitūdē notriekto jaunieti: Vilciens taurēja 300 metrus pirms sadursmes

© Ekrānšāviņš no raidījuma "Degpunktā" sižeta

Ceturtdien, 24.janvārī, ap plkst.8:20 Rīgā,Zolitūdē, vilciens sabrauca pusaudzis. Viens no notikušā aculieciniekiem raidījumam "Degpunktā" pastāstījis par redzēto.

Kā stāsta notikuma vietā sastaptais aculiecinieks Erlends,15 gadus vecais puisis, visticamāk, gājis no Imantas uz skolu. Vilciena vadītājs esot taurējis jau kādus 300 metrus pirms sadursmes.

"Vilciens brauca tādā skaļumā, ka to vienkārši nevarēja nedzirdēt. Es sievai saku: skaties, tur viens cilvēks ir pāri pārbrauktuvei no Imantas. Un mēs tā kā filmā skatījāmies - viņš vienkārši turpināja iet…" raidījuma veidotājiem stāsta Erlends.

Tiek pieļauts, ka puisis bija klausījos ļoti skaļu mūziku austiņās. “Tas man bija šoks, ka cilvēks beidza savu dzīvi muļķības dēļ,” neizpratnē ir aculiecinieks. Viņš stāsta, ka uz šīs pārbrauktuves bojā gājuši jau vairāki cilvēki, no kuriem pēdējais gadījums notika pērnā gada augustā.

Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, policijā ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas, proti, par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Tāpat nozīmētas ekspertīzes.

Avots: Raidījums "Degpunktā"