Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Latviešu nacionālisti" no LTV un NEPLP prasa kompensāciju 100 000 eiro apmērā

© Pixabay

Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā šī gada 11.aprīlī plkst.14 tiks skatīta politisko partiju apvienības "Latviešu nacionālisti" prasība pret VSIA "Latvijas televīzija" (LTV) un Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) par 100 000 eiro vērtas kompensācijas piedziņu saistībā ar, politiskā spēka ieskatā, pret viņiem vērsto diskrimināciju 13.Saeimas vēlēšanu laikā.

Partijas izplatītajos dokumentos lasāms, ka partija tiesā vērsusies, jo uzskata, ka LTV ir diskriminējusi politisko spēku, neuzaicinot to piedalīties televīzijas kanāla rīkotajās priekšvēlēšanu politiskajās debatēs. Savukārt pret NEPLP prasība celta, jo tā, izvērtējot LTV rīcību, nav saskatījusi tajā pārkāpumus.

"Latviešu nacionālisti" no LTV un NEPLP kopumā prasa mantisko un morālo kompensāciju 100 000 eiro apmērā, kā arī abu atbildētāju publisku atvainošanos.

Aģentūras LETA arhīvā pieejama informācija liecina, ka šī nav pirmā reize, kad kāds politiskais spēks vērsies tiesā saistībā ar LTV rīkotajām priekšvēlēšanu debatēm. Attiecīgi 5.oktobrī tiesa apmierināja politisko partiju apvienības "Latvijas Reģionu apvienība" (LRA) pagaidu aizsardzības lūgumu un uzlika LTV pienākumu nodrošināt partijas premjera amata kandidāta dalību premjera kandidātu debatēs,

13.Saeimas vēlēšanas norisinājās 2018.gada 6.oktobrī.