Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

"Rīgas nami" iesniedz sūdzību par maksātnespējas administratora Daugaviņa pārkāpumiem

© Pixabay

Pašvaldības SIA "Rīgas nami" valde vērsusies Maksātnespējas kontroles dienestā ar prasību atstādināt SIA "Zeus" maksātnespējas administratoru Andri Daugaviņu, informēja uzņēmuma pārstāve Zane Arāja.

Jau ziņots, ka sakarā ar 2011. gadā notikušu nelikumīgu darījumu starp sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Zeus” un Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību “Rīgas nami” bijušo amatpersonu 2012. gadā ierosināts kriminālprocess par augsta riska finanšu darījumu veikšanu ar “Rīgas nami” finanšu līdzekļiem, pārsniedzot pilnvaras.

Savukārt 2012. gada nogalē tika pasludināts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Zeus” maksātnespējas process, par kura administratoru tika iecelts maksātnespējas procesa administrators Daugaviņš.

Arāja norāda, ka “Rīgas nami” ir “Zeus” lielākais kreditors 1,8 miljonu eiro apmērā, un ir regulāri lūgusi administratoram Daugaviņam iesniegt savas darbības atskaites, plānotā procesa izmaksas, kā arī izlietoto finanšu līdzekļu pamatojumus, taču administrators šo gadu laikā ir sniedzis tikai nepatiesu, maldinošu un nepārskatāmu informāciju.

2018. gada 25. septembrī, saņemot kārtējo administratora darbības pārskatu par veiktajām izmaksām, atklājās, ka administratoram ir pieejami “Zeus” rīcībā esoši finanšu līdzekļi 433 414,12 eiro apmērā, par ko līdz šim nav bijuši informēti kreditori. Turklāt administrators Daugaviņš ir rupji pārkāpis Maksātnespējas likumu, šos finanšu līdzekļus izlietojot bez izmaksu saskaņošanas ar “Zeus” kreditoriem.

Reaģējot uz izveidojušos situāciju, “Rīgas nami” valde vērsusies Maksātnespējas kontroles dienestā ar sūdzību, kurā norādīts, ka tās ieskatā administrators Andris Daugaviņš ir veicis vairākus būtiskus pārkāpumus, un tas ir pamats viņa atcelšanai no “Zeus” maksātnespējas procesa administrēšanas. Šobrīd “Rīgas nami” gaida Maksātnespējas kontroles dienesta atbildi uz iesniegto sūdzību.