Lai karstumā ielas neslīdētu, Rīgā tās laista, bet Jelgavā kaisa ar smiltīm

Jelgavas asfaltētās ielas nav domāts laistīt ar ūdeni kā to dara Rīgā, tādējādi atvēsinot sakarsušo un kūstošo bitumena emulsiju, taču patlaban vairākās ielās tiek kaisītas smiltis, lai novērstu ceļu slīdamību, ziņo portāls zz.lv

Jau ziņots, ka lielā karstuma dēļ no 11. jūlija Rīgā sākta centrālo ielu laistīšana. plus 33

"Autoceļu fonda līdzekļi ir "izžuvuši", pastāstīja aģentūras "Pilsētsaimniecība" direktors Andrejs Baļčūns. Tādēļ Jelgavā atšķirībā no Rīgas nav domāts karstajā laikā asfaltbetona seguma atvēsināšanai laistīt ielas.

Taču pilsētas ielu uzturētāja SIA "Kulk" vairākās ielās kaisa smiltis, lai mazinātu seguma slīdamību. Visvairāk šī problēma izplatīta ielās, kur daudz bedru un kur tās aizdarītas nevis ar asfaltu, bet gan bitumena emulsijas un sīkšķembu maisījumu. Karstumā emulsija jeb "piķis" kūst un nonāk brauktuves virspusē, tādējādi tā kļūst slidena.

Smiltis lielākoties tiek kaisītas uz tranzīta ielām.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.