NVA aicina izglītības iestādes iesaistīties bezdarbnieku apmācībā vasarā

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina Latvijas izglītības iestādes nodrošināt mācību procesu arī vasarā, bet bezdarbniekus brīdina, ka, atsakoties no dalības pasākumos, viņi var zaudēt bezdarbnieka statusu.

Kā paskaidroja NVA pārstāve Iveta Kancēna, bieži vasarā bezdarbnieki min dažādus nereti arī neobjektīvus iemeslus, lai nepiedalītos gan dažādos apmācību, gan nodarbinātības pasākumos vasaras mēnešos. Viņi pauž gatavību iesaistīties septembrī vai oktobrī. Taču, ja vasarā viņiem rindas kārtībā ir jāpiedalās pasākumā, tad, tajā nepiedaloties uzreiz, viņš automātiski izkrīt no rindas. Turklāt, ja minētie iemesli nav objektīvi vai patiesi, cilvēks var zaudēt arī bezdarbnieka statusu, jo bezdarbnieka pienākumu nepildīšana bez attaisnojoša iemesla ir pamats bezdarbnieka statusa zaudēšanai.

Visai bieži bezdarbnieki neatbild pa norādītajiem kontaktālruņiem vai vispār nav sasniedzami. Piemēram, Daugavpils NVA filiāle norāda, ka, lai nokomplektētu vienu apmācāmo grupu no desmit līdz 12 cilvēkiem, darbiniekiem nākas zvanīt līdz pat 100 cilvēkiem.

Ņemot vērā izveidojušos situāciju, NVA tuvākajās dienās plāno pastiprinātā režīmā organizēt bezdarbnieku apmācību un rosina izglītības iestādes atbalstīt aktīvu apmācību procesa nodrošināšanu.

NVA Pakalpojumu departamenta direktore Inese Kalvāne izsaka pateicību Izglītības iestādēm par līdzšinējo sadarbību un ieguldījumu bezdarbnieku profesionālo zināšanu un prasmju pilnveidošanā un viņu konkurētspējas darba tirgū palielināšanā, kā arī rosina izglītības iestādes uz tikpat konstruktīvu sadarbību arī turpmāk.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais