Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Asociācija: Igaunijā pie Latvijas robežas pārdotā alus apjoms pērn pieaudzis par pusi

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Pagājušajā gadā Igaunijā pie Latvijas robežas pārdots par 50% vairāk alus nekā 2017.gadā, bet sidrs un vieglie alkoholiskie dzērieni pērn tikuši pārdoti 2,2 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, piektdien paziņojusi Igaunijas Alus darītāju asociācija.

Tās apkopotie dati liecina, ka 2018.gadā pie robežas ar Latviju pārdots 27,1 miljons litru alus salīdzinot ar 18,1 miljoniem litru 2017.gadā.

Sidrs un vieglie alkoholiskie dzērieni pie Latvijas robežas pērn pārdoti 5,1 miljona litru apjomā, savukārt 2017.gadā tie pārdoti 2,3 miljonu litru apmērā.

"Šie dati liecina, ka ikgadējais pierobežas tirdzniecības apmēra pieaugums atkal bijis vērā ņemams. Skaitļi ir ir īpaši radikāli, ja salīdzina ar pārdošanas apmēriem Igaunijas veikalos, kas atrodas iekšzemē. Proti, alus pārdošanas apmērs iekšzemē bija 66,4 miljoni litru, līdz ar to pie dienvidu robežas pārdots 41% no iekšzemē pārdotā alus daudzuma," norādīja asociācijas vadītājs Pēters Verks.

Viņš piebilda, ka "pārdošanas dati arī apstiprina pagājušā gada prognozi, ka mēs Latvijas valstij atdodam nodokļu ieņēmumus vairāk nekā 100 miljonu eiro apmērā".

Igaunijas Alus darītāju asociācija apvieno lielākos valsts alus un vieglo alkoholisko dzērienu ražotājus.