Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

ATBALSTA PLECS: Īsumā par aktuālāko

Labklājības ministra amata kandidāte Ramona Petraviča (KPV LV) © Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Aktualitātes.

JA DZĪVE NAV TĀDA

Valsts Izglītības satura centra Speciālās izglītības nodaļa sadarbībā ar Velku biedrību un Latvijas Nacionālo bibliotēku organizē konferenci Motivējošās sarunas. Tā notiks 9. februārī. To vadīs vieslektore, psihoterapeite Līrija Ortīza (Zviedrija, Urugvaja), viņa ir daudzu pazīstamu grāmatu un publikāciju autore par autismu, uzmanības deficīta un heperaktivitātes sindromu. Lektore uzstāsies ar lekcijām Kā rūpēties par sevi, ja dzīve nav tāda, kādu to biji iedomājies? un Kā komunicēt ar bērnu un pieaugušo, kuram ir funkcionālie, tajā skaitā garīga rakstura traucējumi.

ES IERAUDZĪJU

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 17. janvārī atklās fonda Nāc līdzās! fotoizstādi Es ieraudzīju! Izstādē būs skatāmas 10 jauniešu ar īpašām vajadzībām radītās fotogrāfijas - divdesmit četri foto stāsti. Autoru pulkā ir gan jaunieši, kuri jau piedalījušies pirmajās divās fonda fotoizstādēs, gan jaunpienācēji. Pirmo reizi izstādē savus darbus rādīs Annija Vītuma no Mālpils un Rīgas 5. speciālās internātpamatskolas audzēkņi. Jauniešus konsultēja fotomākslinieks Jānis Deinats.

VECUMNIEKOS DIENAS CENTRS

Īstenojot deinstitucionalizācijas plānu, Vecumniekos veidos dienas aprūpes centru. Tas būs paredzēts personām ar garīga rakstura un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem. Plānots, ka tas atradīsies Vecumniekos, Bauskas ielā 4. Centrs plānots astoņiem pieaugušajiem un 19 bērniem ar invaliditāti. Projekta mērķis ir Zemgales reģionā palielināt ģimeniskai videi pietuvinātu un sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību dzīvesvietā personām ar invaliditāti un bērniem.

KAS MINISTRAM PADOMĀ?

Labklājības ministra amata kandidāte jaunajā valdībā ir politiķe Ramona Petraviča (KPV LV). Viņas prioritātes labklājības jomā būs zāļu cenu samazināšana, nekustamā īpašuma nodokļa atcelšana pensionāra vienīgajam mājoklim, mazo pensiju pārrēķināšana, deinstitucionalizācijas projekta turpināšana. Politiķe nepiekrīt demogrāfijas jomas nodalīšanai no labklājības un jaunas ministrijas izveidei.

Atbalsta plecs

Sabiedrības integrācijas fondsPasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.