Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Daugavpilī likvidēta nelikumīga akcizēto preču tirdzniecības vieta; uzsākts kriminālprocess

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Valsts policijas (VP) Daugavpils iecirknis savā rīcībā bija ieguvis informāciju par personām, kas, iespējams, ir saistītas ar nelikumīga alkohola tirdzniecību. Informācijas pārbaudei veikts operatīvo pasākumu komplekss, kā rezultātā Daugavpilī tika likvidēta tā sauktā "točka" un aizdomās par saistību ar minēto likumpārkāpumu aizturēts iepriekš policijas redzeslokā nonākušais vīrietis, uzsākts kriminālprocess, ziņo VP.

VP Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki bija ieguvuši informāciju par nekustamo īpašumu, kurā, iespējams, notiek nelikumīga ar akcīzes nodokli apliekamo preču tirdzniecība. Minētās informācijas pārbaudei vakar, 15. janvarī, likumsargi ieradās noradītajā adresē, lai veiktu nepieciešamās izmeklēšanas darbības un operatīvus pasākumus.

Policistu ierašanās brīdī kāds 1977. gadā dzimis vīrietis mēģinājis citai personai pārdot nelikumīgi izgatavotu alkoholisko dzērienu. Iespējamais vainīgais tika aizturēts, savukārt turpinot privātmājas apskati, likumsargi tajā konstatējuši apmēram 122 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kas visdrīzāk ir nelikumīgi izgatavotais alkoholiskais dzēriens - kandža. Lai noteiktu precīzu izņemtā šķidruma sastāvu un daudzumu, ir nozīmētas ekspertīzes. Tāpat šajā vietā tika atrasts un konfiscēts 1 200 cigarešu "Premjer" bez LR akcīzes marķējuma.

Policija turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam vīrietim par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka aizdomās turamais jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem. Pašlaik pret viņu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.1 panta pirmās daļas, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju. Par šādām darbībām Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai arī naudas sods.

VP atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība - naudas sods līdz simt četrdesmit euro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.