Arvien vairāk lietotāju pamet draugiem.lv

© draugiem.lv

Pēdējā pusgada laikā divkāršojies to Latvijas interneta lietotāju skaits, kuri uzgriezuši muguru draugiem.lv un pievērsušies nepilnu pusmiljardu pasaules iedzīvotāju aptverošajam Facebook, ziņo laikraksts "Diena".

"Spēles mani nekad nav vilinājušas, turklāt mani palēnām sāka kaitināt draugiem.lv mērķtiecīgā un uzkrītošā komercializēšanās," avīzei iemeslus, kāpēc pametusi draugiem.lv stāstīja Sanita Rībena. Viņu no Latvijas portāla aizbaidījušas reklāmas, ķēžu vēstules, smagnējā komunikācija un sentimentāli apsveikumi katros svētkos. Facebook.com sniegtā informācija liecina, ka patlaban amerikāņu portālā reģistrējušies 130 tūkstoši lietotāju no Latvijas. Tas ir divreiz vairāk nekā bija gada sākumā. Salīdzinājumam, draugiem.lv ir 750-800 tūkstoši aktīvo lietotāju, kas esot tuvu kopējam Latvijas interneta lietotāju skaitam, Dienai apgalvo portāla radošais direktors Guntars Meluškāns. Lietotāju vidū ir arī pārbēdzēji.

"Vienīgais iemesls, kāpēc reģistrējos atpakaļ draugos bija cilvēki, kuri joprojām nav reģistrējušies Facebook," neregulāru iegriešanos pašmāju portālā paskaidro IT speciālists Tonijs Gorodničenko, kurš draugiem.lv esot kopš pašiem pirmsākumiem, kad portālā vēl nebija pat 10 tūkstoši lietotāju.

Pārbēdzēju pārmetumus pārliekā komercijā draugiem.lv radošais direktors G. Meluškāns atspēko ar finanšu situāciju: "Draugiem.lv nav neviena naudasmaisa, no kura pagrābt līdzekļus portāla uzturēšanai, kas ir visnotaļ dārgs prieks, tāpēc mums pašiem jārūpējas par izdzīvošanu. Tomēr mēs ne mirkli neesam atkāpušies no pamatprincipa, ka draugiem.lv ir bezmaksas portāls, un lielākā daļa portāla lietotāju nekad nav lietojuši nevienu maksas servisu. Tā ir katra brīva izvēle. Mēs cenšamies nopelnīt, cilvēki izvēlas - maksāt vai ne."

Lietotāju migrēšanu draugiem.lv pagaidām neizjūt. "Gandrīz katru mēnesi mēs uzstādām jaunus apmeklējuma rekordus. Facebook kā sasniegumu min, ka portālā pavadītais laiks vienam lietotājam ir sasniedzis četras stundas, tad draugiem.lv tas ir jau 23 stundas mēnesī vienam lietotājam, tāpat mēs esam gan viņiem, gan citiem pasaules līderiem priekšā pēc viena lietotāja apskatīto lapu skaita," uzsver portāla radošais direktors. Viņš gan neizslēdz, ka tuvāko gadu laikā Facebook varētu iekļūt starp Latvijā desmit visvairāk apmeklētajām interneta lapām, bet bez pretenzijām uz saraksta augšgalu.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais