Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Nav iemeslu Jaunzemi neapstiprināt VID vadītājas amatā, norāda Reirs

© Annija Meikšāne/F64 Photo Agency

Nav iemeslu Ievu Jaunzemi neapstiprināt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas amatā, pauda Krišjāņa Kariņa (JV) veidotās valdības iespējamais finanšu ministra amata kandidāts Jānis Reirs (JV).

"Jā, viennozīmīgi virzīšu Jaunzemi apstiprināšanai VID vadītājas amatā. Ir noticis amata konkurss, kurā Jaunzeme uzvarēja ar lielu pārsvaru, turklāt neredzu nevienu iemeslu, kas man liegtu virzīt viņu amatam," pauda jaunās valdības iespējamais finanšu ministrs.

Reirs esot informējis potenciālos koalīcijas partnerus, ka viņš virzīs Jaunzemi nodokļu administrācijas vadītājas amatā, savukārt "jaunās partijas" pirms lēmuma pieņemšanas paudušas vēlmi uzklausīt Jaunzemes redzējumu.

"Pie pozitīvas lēmuma, vienā no pirmajām jaunās valdības sēdēm virzīšu Jaunzemi apstiprināšanai amatā. Šis ir viens no prioritārajiem jautājumiem, kas ir jāatrisina," uzsvēra Reirs.

Tāpat politiķis informēja, ka aizejošās valdības finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) jau iesniegusi Valsts kancelejā dokumentus par Jaunzemes iecelšanu VID vadītājas amatā, tādējādi šī jautājuma atrisināšanai nepieciešamie dokumenti ir formāli iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā.

Kā ziņots, par Jaunzemes iecelšanu VID ģenerāldirektora amatā būs jālemj jaunai valdībai, aģentūrai LETA sacīja aizejošā finanšu ministre Reizniece-Ozola.

Savukārt Saeimā jaunievēlētā partija "KPV LV" pauda, ka tā vēl vērtēs Jaunzemes kandidatūru VID vadītājas amatam. KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs aģentūrai LETA teica, ka frakcija vēl par to neesot lēmusi un skatīs šo jautājumu, "kad tas būs aktuāls".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka konkursa komisija VID vadītāja amatam izvirzījusi Jaunzemi. Jaunzeme patlaban ir Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, bet iepriekš viņa bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat potenciālā VID ģenerāldirektore sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 2018.gada martā negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.