Janvāra beigās atkal spriedīs par veikala būvniecību pie Gaiļezera slimnīcas

© F64 Photo Agency

Janvāra beigas notiks mazumtirgotāja "Maxima Latvija" un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) pārstāvju tikšanās saistībā ar lielveikala būvniecības plāniem blakus stacionāra novietnei, informēja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Viņa norādīja, ka tikšanās ar "Maxima Latvija" bija paredzēta šonedēļ, tomēr tā nenotika, jo uzņēmējs lūdza to atlikt uz janvāra beigām.

Pēc Potetinovas teiktā, savu lūgumu uzņēmējs pamatojis ar argumentu, ka vēlas sagatavot jau konkrētus risinājumus iepriekš slimnīcas paustajām vajadzībām.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" izteikusi apņemšanos par saviem līdzekļiem īstenot konkrētus RAKUS Gaiļezera slimnīcai pieguļošās infrastruktūras uzlabojumus, tiklīdz būs saņemti visi būvniecības sākšanai nepieciešamie dokumenti.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Maxima Latvija" plāno būvēt lielveikalu uz tai piederošas zemes blakus RAKUS stacionāram "Gaiļezers". Lielveikalu iecerēts būvēt uz zemesgabala 0,73 hektāru platībā, kas novietots kreisajā pusē no galvenās ieejas slimnīcas teritorijā.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka RAKUS ir stratēģiski nozīmīga slimnīca, līdz ar to projekti, kas varētu apgrūtināt slimnīcas infrastruktūru un darbību, tostarp ārkārtas situācijās, nav pieļaujami.

Tāpat ziņots, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pērn bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 93,9%, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 159 tirdzniecības vietas - pieci "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 127 "Maxima X" un trīs "Maxima Express".

Svarīgākais