Ogres novadā pērn piedzimuši mazāk bērnu nekā gadu iepriekš

© Pixabay

Aizvadītajā gadā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 296 jaundzimušie, kas ir mazāk nekā 2017. gadā, kad novadā tika reģistrēti 369 jaundzimušie, informēja pašvaldībā.

Dzimtsarakstu nodaļā, reģistrējot bērnu, kopš 2017. gada jūlija vienlaicīgi tiek veikta bērna dzīvesvietas deklarēšana. Pēc apkopotajiem datiem secināts, ka Ogres novadā bērniem bagātākais pagasts pagājušajā gadā bijis Ogresgala pagasts, kur pērn dzimuši 22 mazuļi, bet gadu iepriekš - 33.

No Ogres novadā reģistrētajiem jaundzimušajiem otrie bērni ģimenē piedzimuši 107 ģimenēs, bet kā pirmie ģimenē piedzimuši 103 bērni, savukārt kā trešie - 51. Pa vienam reģistrēti arī bērniņi, kuri savā ģimenē ir septītais un astotais bērns.

Populārākie vārdi meitenēm Ogres novadā 2018.gadā bija Dārta, kas izraudzīts deviņām meitenēm, Elizabete - sešām meitenēm, kā arī Melānija un Paula. Iepriekšējā gadā populārākie vārdi bija Emīlija, Elza un Marta. Savukārt neparastāko vārdu vidū pērn bijuši tādi kā Eiva, Eimija, Mikeila.

Savukārt zēnu vidū populārākais bijis vārds Roberts - septiņiem zēniem, Emīls, Kārlis un Gustavs - pieciem jaundzimušajiem zēniem. Trim zēniem izvēlēts latviskais vārds Jānis. 2017.gadā populārāko vārdu vidū zēniem bija Jēkabs, Ralfs, Kristers un Markuss. Neparastāko vārdu vidū 2018.gadā bijuši tādi vārdi kā Neitans, Damirs, Ezra, Savelijs un Džuzepe.

Svarīgākais