Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsgrēkā Liepājā dzīvību zaudējuši divi cilvēki; šogad jau 7

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Vakar ugunsgrēkā Liepājā gājuši bojā divi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Vakar pēcpusdienā ap plkst. 16 glābēji Liepājā saņēma izsaukumu uz kādu dārza māju, no kuras bija redzami dūmi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dārza māja 30 kvadrātmetru platībā. Pēc liesmu nodzēšanas atklājies, ka ugunsgrēkā gājuši bojā divi cilvēki.

VUGD pārstāve atzīmēja, ka šogad ugunsgrēkos bojā gājuši jau septiņi cilvēki. VUGD pieredze liecinot, ka daļu no traģiskajām ugunsnelaimēm būtu bijis iespējams novērst, ja vien tiktu ievērotas ugunsdrošības prasības.

Vairumā gadījumu traģiskās ugunsnelaimes esot saistītas ar cilvēku neapdomību, proti, neuzmanīgu smēķēšanu telpās, bojātu apkures ierīču lietošanu vai degtspējīgu priekšmetu novietošanu pie krāsns. VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par savu un līdzcilvēku drošības un ievērot elementāras prasības.

"Tuvākajā dienas meteorologi sola zemākas gaisa temperatūras, tādēļ būtu uzmanīgi jāapietas ar uguni, nevajadzētu smēķēt telpās, kā arī jāievēro, lai netiktu pārkurināta krāsnis un uzmanīgi jālieto elektroniskās iekārtas," norādīja Palkavniece.

Kopumā VUGD piektdien saņēma 40 izsaukumus, no kuriem 14 bija uz ugunsgrēkiem, 17 - uz glābšanas darbiem, bet deviņi - maldinājumi.