Ražuks: Jūrmala tuvojas atpūtnieku uzņemšanas kapacitātes maksimumam

Jūrmala pamazām tuvojas tam skaitam, kad ielas pilsētas vēsturiskajā daļā ir piepildītas, un vairāk automašīnu uzņemt nav iespējams, šorīt intervijā telekompānijas LNT rīta raidījumā "900 sekundes" sacīja Jūrmalas domes priekšsēdētājs Romualds Ražuks (PS).

Lai būtu iespējams uzņemt vairāk atpūtnieku, plānots izveidot jaunu autostāvvietu, kas varētu atrasties starp Lielupi un dzelzceļu, sacīja Ražuks, piebilstot, ka attālumi Jūrmalā neesot tik lieli, lai no plānotās automašīnu novietnes līdz pludmalei nevarētu aiziet kājām.

Savukārt caurlaižu sistēmu, kas brīvdienās dažkārt rada vairākus kilometrus garus sastrēgumus, Ražuks vērtēja kā ļoti ērtu, turklāt galvenais problēmu iemesls ir pirmais krustojums Jūrmalā, kas mazliet piebremzē automašīnu plūsmu.

"Tik daudz cilvēku Jūrmala nevar uzņemt, un tur neko izdarīt nevar," sacīja Ražuks, piebilstot, ka Jūrmalai ir vajadzīgi tūristi, taču nepieciešams arī pasargāt dabu un kultūrvēsturisko mantojumu, un "sastrēgums ir viens no dabas pasargāšanas veidiem", atzina Ražuks.

Viņš gan piebilda, ka pagājušajā nedēļas nogalē Jūrmalā varēts iebraukt "ļoti normāli". Jūrmalas mērs gan atzina, ka šoreiz daļa potenciālo kūrortpilsētas apmeklētāju piedalījušies X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumos.

Ražuks skaidroja, ka patlaban tiekot strādāts pie kreisās joslas atbrīvošanas tiem cilvēkiem, kuriem caurlaides pie pilsētas robežas nav jāpērk, tomēr kopumā iebraukšanas kārtība ir ļoti vienkārša. "Esmu bijis vairākās kūrortpilsētās visā pasaulē, taču tik ērta iebraukšanas kārtība nekur nav," apgalvoja Ražuks.

Lai mazinātu automašīnu sastrēgumus iebraukšanai Jūrmalā, jau vistuvākajā laikā tiks izvietoti caurlaižu automāti pie "Sky" un "Maxima" lielveikaliem, iepriekš Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Ražuks.

Jūrmalas mērs arī solīja, ka, sākot no Babītes, tiks novietotas ceļa zīmes, norādot, ka autovadītājiem ar caurlaidēm iebraukšanai Jūrmalā vajadzētu ieņemt kreiso joslu, vidējo joslu varētu izmantot braucēji, kuriem caurlaide vēl jāpērk, savukārt labo joslu izmantotu automašīnas, kas dodas Ventspils virzienā.

Kā LETA jau ziņoja, līdz ar karsto laiku būtiski palielinājušies automašīnu sastrēgumi iebraukšanai Jūrmalā. Lai brīvdienās nokļūtu Jūrmalā, autobraucējiem nācies stāvēt milzīgās auto rindās.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)