Daugavas stadionā mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 784 svētku dalībniekiem

Šodien mediķi palīdzību snieguši 784 X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem Daugavas stadionā, kur notika divi tautas deju lielkoncerti "Deja kāpj debesīs".

Par to aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule.

Kā atzina NMPD pārstāve, vēl nav apkopoti visi iemesli, kāpēc šodien tika meklēta mediķu palīdzība, tomēr viennozīmīgi ir skaidrs, ka veselības problēmas visvairāk sagādāja lielais karstums.

Mediķi arī norāda, ka, salīdzinot ar piektdienu, šodien darba apjoms bijis mazāks. Jau ziņots, ka piektdien mediķu palīdzība bija nepieciešama 1766 skolēnu dziesmu un deju svētku dalībniekiem, kā arī svētku viesiem un dalībnieku pavadītājiem, no kuriem lielākā daļa palīdzību saņēma Daugavas stadiona apkaimē.

Savukārt skolēnu dziesmu svētku Komunikācijas darba grupas vadītāja Aiga Ozoliņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka pēdējā deju koncertā šopēcpusdien veselības dēļ nepiedalījās aptuveni 1% no 13 500 dejotājiem.

Kā atzina Ozoliņa, pēc rīta koncerta bijis satraukums par bērnu veselību lielā karstuma dēļ. Tomēr pēcpusdienas koncerts noritēja, kā plānots, un viss bija kārtība.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā gaisa temperatūra pārsniedza plus 30 grādus. Dejotājus Daugavas stadionā veldzēt palīdzēja ugunsdzēsēji ar ūdens strūklām. Arī Daugavas stadiona segums tika laistīts ar ūdeni.

Kā ziņots, šovakar Daugavas stadionā izskanot tautas deju lielkoncertam "Deja kāpj debesīs", noslēgušies X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais