Vakar mediķi glābuši dzīvību vīrietim ar alerģisku reakciju pēc dēļu piesūkšanās

Vakar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi palīdzējuši sešiem karstuma upuriem, bet kādu vīrieti ar anafilaktisku šoku jeb bīstamu alerģisku reakciju nogādājuši slimnīcā pēc dēļu piesūkšanās.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Laura Bundule, kopumā vakar mediķi izbraukuši 1230 izsaukumos visā Latvijā.

No karstuma cietušo skaits pagaidām neesot bijis liels, bet viens piecgadīgs bērns pārkarsis, ilgstoši spēlējoties teltī.

Tāpat Latgales reģionā mediķi nogādājuši slimnīcā kādu 39 gadus vecu makšķernieku, kuram ūdenī piesūkušās vairāk nekā 20 dēles. Tās radījušas vīrietim netipisku un dzīvībai bīstamu alerģisku reakciju.

NMPD mediķi snieguši palīdzību arī kādam gadu vecam bērnam, kurš, spēlējoties pirtī un uzlejot sev karstu ūdeni, guvis apakšstilba apdegumus. turpretī kāda 53 gadus veca sieviete guvusi pirmās un otrās pakāpes apakšdelma apdegumus, pirtī uzkrītot uz karstiem akmeņiem.

Savukārt 11 gadus vecs bērns Jēkabpils novadā sasitis galvu, nirstot kādā ūdenskrātuvē.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.