Dziesma savai tautai

© f64

Šodien pēc četru stundu garā gājiena pa Rīgas centru desmito Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki dosies uz Mežaparka Lielo estrādi un Daugavas stadionu, lai gatavotos svētku izskaņai.

Ar Renāra Kaupera komponēto Mana dziesma šovakar 12 687 dziedātāju izpildījumā beigsies šīsvasaras vērienīgākie svētki. Koru koncertu papildinās vairāki simti dejotāju, kuri pārņems dziedātāju stafeti un šonedēļ tapušos deju rakstus svētdien izdejos Daugavas stadionā.

Organizatori noslēguma koncertu raksturo kā muzikālu ziedu buķeti, kas godinās svētku 50 gadu jubileju. Koncerta laikā skanēs jau zināmas dziesmas, kuras nav zaudējušas savu aktualitāti un popularitāti, kā arī komponistu Imanta Kalniņa, Ērika Ešenvalda, Raimonda Paula, Ulda Marhilēviča un Artura Maskata jaunās dziesmas.

Koncerta izskaņā Mežaparkā paziņos koru karu lielās balvas ieguvēju, kuram balvu – Armanda Jēkabsona izgatavoto sudraba statueti un naudas prēmiju – pasniegs maestro Raimonds Pauls un svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Divi tautas deju lielkoncerti Deja kāpj debesīs Daugavas stadionā svētdien ir pilnībā izpārdoti, bet tos gan varēs redzēt LTV1 tiešraidē.

688 deju kolektīvi ar 13 760 dalībniekiem šonedēļ cītīgi mēģināja, lai skatītāji varētu vērot krāsainu priekšnesumu ar dažādiem jauniem, tehniski interesantiem risinājumiem, kā, piemēram, Lidojošā meitene. Tautas deju lielkoncerts veidots no simboliskā dzīvības koka ar tā saknēm, stumbru un galotni.

Iespaidīga solās būt katra novada programma, taču īpaši izceļams vidzemnieku sagatavotais repertuārs. Zaļo dabu no Vidzemes novada vienlaikus izdejos 198 deju kolektīvi. Kulminācija būs noslēgums, kad Agra Daņiļēviča horeogrāfiju Visi danča vedējiņi izpildīs 688 deju kolektīvi.

Svarīgākais