Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Iekšlietu nozares kopā ar janvāra algu saņems izdienas pabalstu

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

Iekšlietu nozares amatpersonas kopā ar janvāra algu saņems izdienas pabalstu, aģentūru informēja Iekšlietu ministrija (IeM).

Balstoties uz Finanšu ministrijas rīkojumu, iekšlietu ministra Riharda Kozlovska pagājušā gada nogalē parakstītais dokuments nosaka pagaidu budžeta 2019. gadam sadalījumu Iekšlietu ministrijas padotības iestādēm, programmām un apakšprogrammām.

Kā uzsver IeM, pagaidu budžetā ir rasts finansējums sociālās garantijas atjaunošanai, lai kopā ar 2019. gada janvāra mēnešalgas izmaksu iekšlietu nozares dienestu - Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas, Drošības policijas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) - amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm saņemtu izdienas pabalstu triju mēnešalgu apmērā, kas pienākas par pieciem nepārtrauktiem izdienas gadiem.

"Policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem un cietumos strādājošām amatpersonām ir izpildīts solītais. Ļoti saspringtos apstākļos, kad jaunā valdība nav vēl izveidota un 2019. gada budžeta finansējums ir ierobežots, ir panākts finansējums ministrijas vienai no būtiskākajām prioritātēm - amatpersonu izdienas pabalstam. Esmu pārliecināts, ka tam turpmāk būs ievērojama stimulējoša un motivējoša nozīme sociālo garantiju sistēmā, lai mazinātu kadru mainību un kvalificēti cilvēki uzsāktu dienestu iekšlietu dienestos. Vēlos pateikties arī jaunajai Saeimai par izpratni un atbalstu iekšlietu nozares stiprināšanā," paziņojis Kozlovskis.

Izmaiņas Atlīdzības likumā, kuras pieņēma 2013. gadā, nosaka, ka no šodienas iekšlietu nozares dienestu un IeVP amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm ir tiesības saņemt pabalstu triju mēnešalgu apmērā ik pēc pieciem nepārtrauktiem izdienas gadiem.

Izdienas pabalsta izmaksai iekšlietu dienestiem un IeVP budžetā piešķirti 41,3 miljoni eiro.