Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vētras dēļ Ventspilī un Liepājā, iespējams, nenotiks Jaungada salūts

© F64 Photo Agency

Gaidāmās vētras dēļ Ventspilī un Liepājā Jaungada svinības, iespējams, notiks bez salūta.

Meteoroloģiskās prognozes liecina, ka no Baltijas jūras Ventspils pilsētas virzienā strauji tuvojas vētra, kura var sasniegt vēja ātrumu līdz pat 12-15 metrus sekundē. Ja prognozes piepildīsies, tad svētku salūts drošības dēļ tiks atcelts, skaidroja Ventspils Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Gala lēmums, ņemot vērā laika apstākļus, tiks pieņemts īsi pēc pusnakts. Znotiņa informēja, ka no plkst.23.30 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti pavadīt veco un sagaidīt Jauno gadu Lielajā laukumā, kur muzicēs grupa "Credo".

Jaunākās ziņas par laika prognozēm sniedz jūras kapteiņu dienests, un tiek paredzēts, ka laika apstākļi sāks pasliktināties pēc plkst.20 vakarā. Likums nosaka, - ja vēja ātrums pārsniedz deviņus metrus sekundē, izmantot pirotehniskos izstrādājumus nav atļauts, lai neapdraudētu apkārtējās vides un cilvēku drošību.

Arī Liepājā tiek sekots laika apstākļu prognozēm. Pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne skaidroja, ka, ņemot vērā to, ka šovakar Liepājā tiek prognozēti laika apstākļi ar lielu vēja ātrumu, konsultējoties ar speciālistiem un rūpējoties par iedzīvotāju drošību, iespējams, var tikt pieņemts lēmums atcelt Jaunā gada svētku uguņošanu.

Lai gan pašlaik laika apstākļi ir labi, "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" sniegtā informācija liecina, ka šovakar Liepājā vējš sasniegs tādu ātrumu, kādā uguņošanu nedrīkst notikt.

"Pasākuma organizatori lūdz iedzīvotājus būt saprotošiem un uzsver, ka drošība ir svarīgākais. Rūpīgi tiks sekots līdzi izmaiņām laika apstākļu prognozēs un gala lēmums par uguņošanas norisi tiks pieņemts pāris stundas pirms pusnakts," informēja Lazdāne.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka iespējamās izmaiņas nekādā veidā neietekmēs svētku koncertu. Pilsētā Jaunā gada sagaidīšana norisināsies pie koncertzāles "Lielais dzintars", kur plkst.23 uzstāsies Intars Busulis ar pavadošo grupu. Kopumā koncertā tiks izpildītas 20 dažādas dziesmas. Koncertu vadīs liepājnieks Aigars Kārkliņš.

Jau vēstīts, ka 1.janvāra vakarā un 2.janvārī prognozēta vētra Baltijas jūrā.