Katrs trešais iedzīvotājs cer, ka Latvijai nākamais gads būs labāks par šo gadu

© Lauris Aizupietis/F64

Gandrīz katrs trešais respondents (31%) atzīst, ka personīgi šis gads ir bijis labāks par iepriekšējo, tikai 13% norāda, ka 2018. gads bijis sliktāks, bet 52% uzskata, ka tas ir bijis tāds pats kā iepriekšējais, liecina pētījumu centra SKDS veiktā aptauja decembrī.

Šie vērtējumi ir nedaudz labāki nekā pagājušā gada nogalē iegūtie. Pirms gada pozitīvas atbildes sniedza par 1 procentu punktiem mazāk iedzīvotāju -
t.i. 30% iedzīvotāju 2018. gadu vērtēja kā sev personīgi labāku par iepriekšējo, bet 14% to vērtēja kā sliktāku, kas ir par 1 procentu punktu vairāk
nekā šī gada nogalē iegūtie 13% negatīvo vērtējumu.
Kopumā šī gada nogalē ir iegūti pēdējā desmitgadē pozitīvākie vērtējumi. Vēsturiski sev personīgi vissliktākos aizvadītā gada novērtējumus Latvijas iedzīvotāji pauda 2009. gada nogalē, kad kopumā tikai 9% iedzīvotāju 2009. gadu sev personīgi vērtēja kā labāku nekā iepriekšējo, bet 60% - kā sliktāku.
Savukārt domājot par 2019. gadu, 47% iedzīvotāju paredz, ka viņiem personīgi nākamais gads būs labāks nekā šis, bet 31% - ka Latvijai nākamais gads būs labāks par šo gadu.

Svarīgākais