Divi afgāņi iekļūst Latvijā caur pārgrieztu dzeloņstiepļu žogu

Valsts robežsardzes (VRS) Ludzas pārvaldes Aizgāršas robežapsardzības nodaļas robežsargi vakar aizturēja divus Afganistānas pilsoņus, kuri Latvijā tikko bija iekļuvuši, nelikumīgi šķērsojot valsts robežu caur pārgrieztu dzeloņstiepļu žogu.

Kā aģentūru LETA informēja VRS preses pārstāve Zane Šukšina, robežnorīkojuma laikā robežsargi pamanīja trīs personu - divu vīriešu un vienas sievietes -, aizdomīgu aktivitāti pie dzeloņstiepļu žoga Krievijas robežas pusē. Robežsargi novēroja, ka viens no minētajiem vīriešiem pārgriež dzeloņstiepļu žogu un dodas prom uz Krievijas iekšieni, bet otrs vīrietis kopā ar sievieti šķērso robežu un ienāk Latvijas teritorijā.

Par notikušo Latvijas robežsargi nekavējoties ziņoja Krievijas varas iestādēm, bet Latvijā ienākušais vīrietis un sieviete tika aizturēti un nogādāti VRS Ludzas pārvaldes Aizgāršas robežapsardzības nodaļā.

Izrādījās, ka aizturētie ir Afganistānas pilsoņi un viņiem abiem tika noformēti administratīvie protokoli par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu. Pēc tam vīrietis ar sievieti tika nodoti Krievijas robežsargiem, pastāstīja Šukšina.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais