Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

ATBALSTA PLECS: Īsumā par aktuālāko

© Pixabay

Aktualitātes.

REFORMAS NEBŪS

Saeimas sociālo un darba lietu komisija lēmusi neturpināt tehnisko palīglīdzekļu reformu, ko paredzēja iepriekš Saeimas pieņemtie grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā. Deputāti vēlas iepazīties ar situāciju. Izmaiņas likumā paredzēja ieviest tiešas izvēles principu - cilvēki paši varētu izvēlēties palīglīdzekļa piegādātāju un to saņemt bez valsts iestādes starpniecības. Reformu bija plānots ieviest, sākot no 2019. gada.

NO STIKLIEM UZ RĪGU

Visi 15 jaunieši no Rīgas, kuri dzīvoja bērnunamā Stikli, ir atgriezušies Rīgā, viņi izmitināti grupu dzīvokļos. Jauniešiem bija jāatrod jaunas mājas, jo šonedēļ ir bērnunama pēdējā darba diena. Grupu dzīvoklis ir speciālais pakalpojums, kura ietvaros tiek nodrošināts mājoklis un atbilstoši klienta vajadzībām arī dažādi sociālie pakalpojumi un atbalsts. Grupu dzīvokļus Rīgā izveidojušas nevalstiskās organizācijas.

SPĒKA AVOTS AICINA

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība Dzīvības koks izsludina pieteikšanos 2019. gadam psihosociālās rehabilitācijas programmām cilvēkiem pēc onkoloģiskas slimības. Rehabilitācijas mērķis ir veicināt katra cilvēka spējas pārvarēt slimības radītās emocionālās sekas, kā arī rast spēkus kvalitatīvai dzīvei pēc visa, kas pārdzīvots. 2019. gadā plānotas 35 programmas. Informācija par tām pieejama www.dzivibaskoks.lv, arī pieteikšanās elektroniski.

TIRDZIŅŠ RĪGĀ

Jau piekto gadu cilvēku ar invaliditāti rokdarbnieku Ziemassvētku tirdziņš darbojas tirdzniecības centrā Domina. Šogad tirdziņā darbojas 47 rokdarbnieki, daudzi no viņiem ir jau ilggadēji tirdziņa dalībnieki. Tirdziņā var iegādāties piparkūkas, adījumus, darinājumus no ādas, māla, dizaina priekšmetus, tamborējumus, cimdus, cepures. Tirdziņš darbosies vēl šodien un rīt, 28. decembrī.

Atbalsta plecs

Sabiedrības integrācijas fondsPasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.