Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Pieprasījums pēc piparkūku mīklas decembrī pieaudzis par 43%

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Pieprasījums pēc piparkūku mīklas mazumtirgotāja "Maxima Latvija" veikalos decembrī pieaudzis par 43%, salīdzinājumā ar pagājušā gada decembri, pastāstīja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Vienlaikus viņa minēja, ka gatavās piparkūkas šogad pircēji ir iegādājušies par 16% vairāk nekā pirms gada.

Dupate-Ugule norādīja, ka, tuvojoties Ziemassvētkiem un gadu mijai, pieprasījums pēc svētku dekorācijām un svētku ēdieniem "Maxima Latvija" veikalos katru gadu tradicionāli pieaug. Tostarp viņa atzīmēja, ka par 70% pieaudzis pieprasījums pēc ikriem, pieprasījums pēc laša audzis divas reizes, salīdzinot ar pagājušā gada decembri, bet pieprasījums pēc pelēkajiem zirņiem un cepta speķa pieaudis par 46%.

Tajā pašā laikā pieprasījums pēc tādiem dzērieniem kā vīns, dzirkstošais vīns un karstvīns pirmssvētku laikā "Maxima Latvija" veikalos ir nemainīgs.

Dupate-Ugule minēja, ka šogad Latvijas iedzīvotāji vairāk domā arī par svētku noskaņas radīšanu ar dažādiem aksesuāriem un svētku atribūtiem. Mākslīgās ziemassvētku eglītes šogad pircēji iegādājušies par 26% vairāk nekā 2017.gada decembrī, par 24% pieaudzis pieprasījums pēc brīnumsvecītēm, kamēr sveces iegādātas par 10% vairāk, bet eglīšu rotājumi par 2% vairāk nekā pirms gada.