Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Latvenergo" plāno stiprināt pozīcijas dabasgāzes tirgū

© Dmitrijs Šuļžics/F64 Photo Agency

AS "Latvenergo" nākamajā gadā plāno stiprināt pozīcijas dabasgāzes tirgū un elektromobilitātes tirgū, kā arī pētīt alternatīvas ģenerācijas iespējas, sacīja uzņēmuma pārstāve Ivita Bidere.

Vienlaikus viņa norādīja, ka elektroenerģijas tirdzniecības sektorā, kurā konkurence pieaug, uzņēmums ir gatavs vēl vairāk attīstīt produktu klāstu un klientu apkalpošanas iespējas. "Redzam, ka to, ko esam ieviesuši mēs, pēc kāda laika piedāvā arī konkurenti. Protams, cīņa par klientiem pieaug un tādēļ katram uzņēmumam ir īpaši svarīga detaļās godīga attieksme pret klientu," sacīja Bidere.

Viņa atzīmēja, ka līdz ar dekarbonizāciju un elektrifikāciju visām Eiropas Savienības (ES) valstīm tuvākie gadi būs darbietilpīgi visos enerģētikas politikas sektoros. Lai šis process notiktu loģiski un racionāli, dalībvalstīm jāizstrādā savi nacionālie plāni un arī Latvijā tiek izstrādāts Nacionālais enerģētikas un klimata plāns 2021.-2030. gadam. Turklāt plāna projektā jāizstrādā stratēģiskais novērtējums uz vidi un nākamajā gadā tas jāpapildina ar Eiropas Komisijas rekomendācijām.

Tāpat Bidere piebilda, ka 2019. gadā "Latvenergo" svinēts 80 gadu jubileju, jo 1939. gada 22. decembrī Rīgas pilī tika parakstīts dokuments, kas sāka "Latvenergo" vēsturi, - likums par Valsts elektrības uzņēmuma "Ķegums" izveidi. "Jubilejas gadā ieejam ar apziņu, ka visus šos gadus "Latvenergo" ir nozares flagmanis un ir apņēmības pilns tāds būt arī turpmāk," viņa sacīja.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Latvenergo" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 925,627 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā 2016. gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,5 reizes, sasniedzot 322,021 miljonu eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.