Vakar mediķi palīdzējuši 706 Dziesmu svētku dalībniekiem; 21 nonācis slimnīcā

© Jānis Saliņš, f64

Pieaugot dalībnieku skaitam un mēģinājumu intensitātei X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā, vakar arī Neatliekamās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem vairāk nekā divas reizes palielinājās darba apjoms un palīdzība tika sniegta nu jau 706 svētku dalībniekiem.

Salīdzinoši, trešdien pēc mediķu palīdzības griezās gandrīz 300 bērnu un jauniešu.

Kā pastāstīja NMPD pārstāve Laura Bundule, palīdzība sniegta gan NMPD posteņos svētku norises vietās, gan arī skolās, kur dalībnieki izmitināti. No šiem cilvēkiem 21 nācies hospitalizēt.

Vakar laiks nebija karsts, tāpēc vakar dalībnieki sūdzējušies galvenokārt par gremošanas sistēmas problēmām, piemēram, sāpošu vēderu, tāpat pieauga saslimšana ar angīnu.

Traumas, kā jau ierasts, lielākoties guvuši dejotāji, sacīja Bundule. Pēc palīdzības viņi vērsušies ar dažādiem sasitumiem, nobrāzumiem, bijuši arī lūzumi, plecu traumas, muskuļu sastiepumi. Tāpat hospitalizēti pacienti ar aizdomām par saslimšanu ar dažādiem vīrusiem un ausu iekaisumu.

Arī kādā skolā, kurā dzīvo svētku dalībnieki, aģentūra LETA uzzināja, ka vakar kāds bērns ir saslimis ar angīnu, bet citiem bērniem līdz šim sūdzību nav bijis.

Aizvadītajā diennaktī mediķu palīdzība netika lūgta sakarā ar saindēšanos ar alkoholu vai tā lietošanu.

Lai nebojātu svētku prieku, mediķi aicina ievērot vismaz trīs būtiskas lietas. Sinoptiķi sola, ka laiks kļūs karstāks, tāpēc svētku dalībnieki tiek aicināti daudz un regulāri dzert ūdeni. Otra būtiska lieta ir, konstatējot jebkādas veselības problēmas, laicīgi vērsties pēc palīdzības. Treškārt, mediķi aicina svētku organizētājus organizēt laiku tā, lai bērniem būtu iespēja regulāri paēst, lai viņi nelietotu uzturā dažādus našķus un negūtu dažādas vēdera problēmas.

Kā ziņots, trešdien, policijas darbinieki pieķēruši astoņus nepilngadīgus X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekus, kuri atradušies alkohola reibumā.

Svarīgākais