Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Līdz piektdienas vakaram labdarības maratonā "DOD PIECI!" saziedoti 52 868 eiro

© Publicitātes foto

Labdarības maratonā DOD PIECI! līdz piektdienas, 21. decembra, plkst. 18:00 saziedoti 52 868 eiro. Šodien saņemts arī pirmais lielais juridiskās personas ziedojums – IT uzņēmums “Accenture”, ar MESA dziesmu “Vērtības” ziedojot 5000 eiro.

Šīs dienas studijas viese - psiholoģijas centra “Līna” pārstāve un jaunās mācību programmas veidotāja Vita Kalniņa atzina, ka ir raduši risināt tikai tās problēmas, kuras jau gāžas virsū: “Kad jumts tek, mēs esam gatavi to labot, bet diez vai esam gatavi ieguldīt un uzlikt dārgāku, lai pēc gadiem nebūtu jārisina šīs problēmas atkal. Ir laiks to mainīt - to, ko mēs izdarīsim šodien, to piedzīvosim vēlāk. Tāpēc ir vērts preventīvi stādāt, lai pie mums [terapeitiem] nenāktu vecāki ar pusaudžiem un jau pieauguši cilvēki”.

V.Kalniņa atzīst, ka programmas, kuras pašlaik pieejams Latvijā par bērnu emocionālo audzināšanu, ir labas. Tomēr tās orientētas uz bērniem līdz 7 gadu vecumam, un daudzi vecāki atnāk tad, kad jau ir kādas problēmas. “Savā praksē esmu novērojusi - ja vecāki par šo tēmu domā jau tad, kad gaida bērniņu, viņiem ir vairāk laika resursu un intereses tam pievērsties”. Tieši šis būs unikālais jaunajā mācību programmā, kas būs pieejama bez maksas ikvienai ģimenei, kurā ienāk mazulis.

“Mēs baidāmies bērniem uzdot jautājumu: ko Tu vairāk vēlies - lai es strādāju vēl vienā darbā un Tev ir vairāk naudas, vai, lai es būtu vairāk kopā ar Tevi? Mēs varam sevi mānīt, ka daudz strādājam, jo esam ļoti atbildīgi un ļoti mīlam. Patiesībā tā ir bērnu, viņu uzmanības un novērtējuma pirkšana, nevis sevis došana,” skarbi saka katoļu priesteris Andrejs Mediņš.

Turpinās arī DOD PIECI labdarības izsole, kurā ikvienam ir iespēja nosolīt ekskluzīvas balvas - piedzīvojumus un neaizmirstamas emocijas kopā ar DOD PIECI! draugiem. Piemēram, kopā ar Ralfu Eilandu pavadīt nedēļas nogali Apvienotajos Arābu Emirātos, ar Mārtiņu Sirmo doties ekskursijā pa Centrāltirgu un pēc tam vakariņot restorānā “3 Pavāri” vai iegūt īpašu lomu “Bermuda Divstūra” supergrāvēja videoklipā, kura filmēšana plānota 2019. gadā. Lai piedalītos labdarības izsolē, jādodas uz: https://izsole.dodpieci.lv/.

Stikla studiju šodien apciemoja basketbola klubs VEF Rīga, kuri ziedos 5 eiro par katru iegūto punktu svētdien notiekošajā mājas spēles ar Maskavas CSKA. Tāpat viesojās Fonds Viegli, Kaspars Zemītis, kurš kopā ar studijas DJ Martu Grigali izpildīja dziesmu “Rokas stiepienā”, Labvēlīgais tips un citi.

Šī gada mērķis ir savākt ziedojumus jaunas, bezmaksas atbalsta un mācību programmas izveidošanai un ieviešanai jaunajiem vecākiem visā Latvijā, lai vairotu vecāku zināšanas par bērna attīstību un drošas piesaistes nozīmi un veidošanu ar bērnu.

Jau ziņots, ka pirmdienas, 17. decembra, vakarā Latvijas radio dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale devās īpaši labdarības maratonam izveidotā stikla studijā Doma laukumā, kurā pavadīs sešas diennaktis, atskaņojot klausītāju izvēlētās dziesmas par ziedojumiem. Ziedot ar dziesmu var gan attālināti www.dodpieci.lv mājaslapā, gan arī klātienē pie stikla studijas.

Šī gada mērķis ir savākt ziedojumus jaunas, bezmaksas atbalsta un mācību programmas izveidošanai un ieviešanai jaunajiem vecākiem visā Latvijā, lai vairotu vecāku zināšanas par bērna attīstību un drošas piesaistes nozīmi un veidošanu ar bērnu.