Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Pirms svētku brīvdienām iedzīvotājus aicina ziedot asinis

© Lauris Vīksne/F64 Photo Agency

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina iedzīvotājus pirms svētku brīvdienām ziedot asinis, aģentūru LETA informēja VADC preses sekretārs Jānis Vecvagars.

Viņš norādīja, ka svētku periods VADC ik gadu gaidīts ar bažām par donoru aktivitāti un asins krājuma stabilitāti. Šīs nedēļas laikā asins ziedotas vairāk nekā tūkstoš reižu, tomēr pēdējās dienās novērojams pastiprināts asins krājuma pieprasījums slimnīcās, kas saistīts ar sarežģītiem saslimšanas gadījumiem. Tāpēc donoru skaita pieaugums pirms svētkiem ir būtisks.

Kā norādīja Vecvagars, asinis 21. decembrī būs iespējams ziedot VADC specializētajā autobusā pie tirdzniecības parka "Rīga Plaza", Mūkusalas ielā 71, VADC telpās, Sēlpils ielā 9, Donoru pieņemšanas vietā Merķeļa ielā 11, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) "Gaiļezers" Asins sagatavošanas nodaļā, Hipokrātu ielā 2 un VADC Latgales filiālē.

Informācija par tuvākajiem izbraukumiem un regulārajām asins ziedošanas vietām atrodama VADC mājaslapas "donors.lv" sadaļā "Izbraukumi un ziedošanas vietas".