Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Labdarības maratonā "Dod Pieci" līdz ceturtdienas vakaram saziedoti teju 32 tūkstoši eiro

© Publicitātes foto

Labdarības maratonā "Dod Pieci" līdz ceturtdienas, 18. decembra, plkst. 18 saziedoti 31 996 eiro.

Šodien "Dod pieci" stikla studijā viesojās Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Sarunā ar Tomu Grēviņu viņš uzsvēra: "Ir svarīgi, lai mēs sabiedrībā esam aktīvi un neesam vienaldzīgi, kad runājam par bērniem. Ģimene ir visa pamats. Ir būtiski, lai katrā ģimenē pieaugušie atrastu laiku bērniem un caur kopā būšanu nodotu tiem savu dzīves pieredzi.”

Savukārt Tiesībsargs Juris Jansons par šī gada "Dod pieci" saka: ““Neaudziniet savus bērnus, tas ir bezjēdzīgi, viņi vienalga būs līdzīgi jums. Audziniet sevi!” tā vēsta angļu sakāmvārds. Viedi vārdi, jo mākslu būt laimīgam arī ir jāmācās, un bērni vienmēr mācās no saviem vecākiem. Es un mani kolēģi Tiesībsarga birojā atbalstām “Dod pieci” projektu “Kopā pa īstam!” un pievienojamies tā iniciatīvai izveidot mācību programmu jaunajiem vecākiem, kas grib, lai viņu bērni augtu vēl laimīgāki par prieku sev pašiem, saviem vecākiem un Latvijai!”

Turpinās arī labdarības izsole, kurai lielu pārsteigumu sarūpēja Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecība Latvijā, piedāvājot ceļojumu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem kopā Ralfu Eilandu. Pieci.lv klausītājiem ir iespēja savā īpašumā iegūt gan ekskluzīvu Toma Grēviņa pašdarinātu festivālu jaku, gan Very Cool People koncertu savā birojā, gan baudīt šampanieti ar Intaru Busuli. Lai piedalītos labdarības izsolē, jādodas uz - izsole.dodpieci.lv.

Stikla studiju šodien jau ir paguvuši apciemot arī grupa Sudden Lights, mūziķis Ralfs Eilands, Misters un Nospiedumi, Alise Joste, Chris Noah un Mārtiņš Sirmais, LTV žurnālists Reinis Ošenieks un filosofs Vents Sīlis, kurš ar Tomu Grēviņu runāja par vīrišķības jēdzienu mūsdienās.

Šī gada mērķis ir savākt ziedojumus jaunas, bezmaksas atbalsta un mācību programmas izveidošanai un ieviešanai jaunajiem vecākiem visā Latvijā, lai vairotu vecāku zināšanas par bērna attīstību un drošas piesaistes nozīmi un veidošanu ar bērnu.

Jau ziņots, ka pirmdienas, 17. decembra, vakarā Latvijas radio dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale devās īpaši labdarības maratonam izveidotā stikla studijā Doma laukumā, kurā pavadīs sešas diennaktis, atskaņojot klausītāju izvēlētās dziesmas par ziedojumiem. Ziedot ar dziesmu var gan attālināti www.dodpieci.lv mājaslapā, gan arī klātienē pie stikla studijas.

Šī gada mērķis ir savākt ziedojumus jaunas, bezmaksas atbalsta un mācību programmas izveidošanai un ieviešanai jaunajiem vecākiem visā Latvijā, lai vairotu vecāku zināšanas par bērna attīstību un drošas piesaistes nozīmi un veidošanu ar bērnu.