Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policija aicina ziņot par nelegālā alkohola, cigarešu vai narkotiku tirdzniecības vietām

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Lai mazinātu nelegālā alkohola un cigarešu, kā arī narkotisko vielu izplatību, samazinātu noziedzīgo nodarījumu skaitu, kas izdarīti alkohola un narkotisko vielu reibumā, kā arī, lai ierobežotu nepilngadīgo jauniešu saskarsmi ar aizliegtām vielām, Valsts policija (VP) aicina iedzīvotājus informēt policiju par nelegālām alkohola, cigarešu un narkotisko vielu tirdzniecības vietām. Iedzīvotājiem ir iespēja to darīt interaktīvā kartē, kas garantē iesniedzēja anonimitāti.

Darbs pie nelegālas akcizēto preču aprites apturēšanas joprojām notiek Valsts policijas vadībā. 2018. gada deviņu mēnešu periodā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā ir izņemti 639 751 gabali cigarešu, 2 220,85 litri alkohola un 3870 litri degvielas. Tāpat akcizēto preču aprites jomā noformēti 188 administratīvā pārkāpuma protokoli un uzsākti 23 kriminālprocesi.

Iedzīvotāji ir aicināti iesaistīties nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanā, ziņojot par šāda tipa nelegālām preču aprites vietām, tās norādot uz īpaši izstrādātas kartes. Tā ir izvietota VP mājas lapas sadaļā (www.ic.iem.gov.lv/gis2/), kur iedzīvotāji ir aicināti norādīt ne tikai vietas adresi, bet iespēju robežās sniegt detalizētu informāciju par notiekošo. Jo detalizētāka informācija tiks sniegta, jo vieglāk policistiem būs veikt savus pienākumus. Saņemto informāciju Iekšlietu ministrijas informācijas centrs nosūta uz norādīto vietu apkalpojošo VP teritoriālo pārvalžu iecirkņu lietvedības dienestu elektroniskā pasta adresēm.

Tāpat VP atgādina, ka par nelegāla alkohola, cigarešu, narkotiku vai degvielas pirkšanu, pārdošanu, realizāciju un uzglabāšu draud administratīvā atbildība, kā arī kriminālatbildība, kuru soda ar brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu. Interaktīvās kartes e-pakalpojums ir viens no jaunākajiem informācijas apmaiņas veidiem, taču iedzīvotājiem joprojām ir iespēja par pārkāpumiem ziņot telefoniski un vērsties ar iesniegumu policijas struktūrvienībā, nākot uz policijas iecirkni vai nosūtot iesniegumu pa pastu.