Zatlers sācis tvītot

Pirmajā stundā, kopš Valsts prezidents Valdis Zatlers izveidojis savu profilu visā pasaulē populārajā sociālajā tīklā Twitter, viņa ierakstiem regulāri sekot līdzi izvēlējušies jau 350 cilvēki.

Prezidents šodien tviterī veicis divus ierakstus - pirmo no tiem kopā ar Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, bet otrais veltīts prezidentūras pēdēja gada sākumam. "Es nestrādāju konkrētam termiņam un vēlēšanām, bet valsts labā," jau iepriekš teikto atkārto Zatlers.

Prezidents pagaidām nav izvēlējies nevienu cilvēku, kura ierakstiem sociālajā tīklā līdzi vēlētos sekot regulāri.

Zatlers ir pirmais no Baltijas valstu prezidentiem, kuram tviterī ir savs profils. Tādi gan izveidoti arī citu valstu prezidentiem, piemēram, ASV un Krievijas kolēģiem Barakam Obamam un Dmitrijam Medvedevam. Savs tvitera konts ir arī citām Latvijas amatpersonām, piemēram, premjeram Valdim Dombrovskim (JL).

Latvijas prezidentam sociālajā tīklā atrodams arī viltus profils "ValdisZatlers", kuram patlaban ir vairāk sekotāju nekā prezidenta īstajam profilam. Zem šī nosaukuma "tvītojošais" cilvēks raksta angļu, krievu un latviešu valodā. Viņa profilu rotā iepriekš Zatlera sacītais: "Mēs esam par vienu Ķīnu".

Kā ziņots, šodien tikšanās laikā ar X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem un organizatoriem Valsts prezidents atklāja savu un Valsts prezidenta kancelejas oficiālo tvitera kontu.

Tajā ikvienam interneta lietotājam būs iespēja iepazīties ar prezidenta darbību, dienas kārtību, aktivitātēm, pieņemtajiem lēmumiem un paziņojumiem, kā arī uzzināt par Valsts prezidenta kancelejas un komisiju aktivitātēm.

Saite uz Valsts prezidenta oficiālo tvitera kontu "Rigas_pils" ir atrodama Valsts prezidenta oficiālajā mājaslapā, nospiežot "Twitter" ikonu, vai arī interneta vietnes adresē.

Konts "Rīgas pils" ir vienīgais oficiālais Valsts prezidenta konts tviterī.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.