Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas mežos šogad eglītes cirst nedrīkst; galvaspilsētā eglīšu tirdzniecība notiek 93 vietās

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Rīgas domes pārstāvji norādīja, ka Latgales priekšpilsētā un Centra rajonā kopumā ir 47 apstiprinātās eglīšu tirdzniecības vietas. Patlaban ir izsniegtas 19 tirdzniecības atļaujas, kas ir par vienu atļauju vairāk nekā pērn. Pārsvarā atļaujas izsniegtas tirgošanai pie tirdzniecības centriem un veikaliem.

Savukārt Pārdaugavas izpilddirekcijā šogad izsniegtas 40 atļaujas eglīšu un skuju koku zaru tirdzniecībai, bet pērn - 39 atļaujas. Tostarp Ziemeļu izpilddirekcijā šogad ir izsniegtas 34 eglīšu tirdzniecības atļaujas, bet 2017.gadā - 67 atļaujas.

Rīgas dome atgādina, ka Rīgai piederošajos mežos Ziemassvētku eglītes cirst nedrīkst, uzverot, ka, ja kaut neliela daļa no mājsaimniecībām pašvaldības apsaimniekotajos mežos nocirstu eglīti, mežam tiktu nodarīts būtisks postījums.

SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis norādīja, ka, tuvojoties Ziemassvētku laikam, "Rīgas meži" pastiprinājuši mežu, it īpaši jaunaudžu, uzraudzību. Tomēr cilvēku skaits, kas nelikumīgi izcērt eglītes jaunaudzēs, ir tik liels, ka uzņēmuma mežniecībām un Meža apsardzības daļai pietrūkst resursu, lai visas jaunaudzes no postītājiem nosargātu.

Rīgai piederošajos mežos Ziemassvētku eglīšu ciršanu aizliegta. Tas tādēļ, ka lielākais Latvijas iedzīvotāju skaits koncentrējas tieši galvaspilsētā un Pierīgas pašvaldībās.