Jūrmalas "ātrā palīdzība" beidz savu darbību, un kļūst par glābšanas dienestu

Pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" vakar ir pārtraukusi sniegt neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumus un turpmāk darbosies tikai kā glābšanas dienests, nra.lv informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs.

Uzņēmums nepievienojās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), bet nodeva tam automašīnas, kas uzņēmumam bija patapinājuma līgumā.

Arī Jūrmalas pašvaldības izplatītajā ziņojumā teikts, ka visiem, kam nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība, jāzvana turpmāk uz tālruņa numuru 03, 112 vai 113.

Daļai darbinieku, kuri Jūrmalas uzņēmumu atstājuši līdz vakardienai, NMPD vadītājs Armands Ploriņš piedāvājis darbu vienotajā dienestā.

Tai pat laikā Jūrmalas dome uzsver, ka joprojām pastāv pamatotas bažas par neatliekamās medicīniskās palīdzības līmeņa iespējamu pazemināšanos Jūrmalā, kas var negatīvi ietekmēt tūristu skaitu un apdraudēt pilsētas popularitātes pieaugumu. Īpaši sāpīgi tas būtu pašlaik, kad Jūrmala ir atzīta par Eiropas izcilāko tūrisma galamērķi Latvijā 2010.gadā.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)