Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas Pasts: Kavējas sūtījumu piegāde uz ASV

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Pasta sūtījumu piegādē uz ASV izmantoto aviokompāniju kravu kapacitātes ierobežojumu dēļ patlaban kavējas sūtījumu piegāde uz ASV. Meklējot alternatīvas piegāžu nodrošināšanai, rasta iespēja prioritāri piegādāt neliela gabarīta eksprespasta un A klases sūtījumus, taču arī šiem sūtījumiem piegādātāji noteikuši apjoma ierobežojumus. Visi sūtījumi, kas pieņemti piegādei uz ASV, tiks izsūtīti ar pirmajiem pieejamajiem avioreisiem.

Gada nogale ir noslogotākais darba periods pasta uzņēmumiem un kravu pārvadātājiem, jo pasta sūtījumu apjoms, ņemot vērā gada nogales svētkus un interneta komercijas straujo attīstību, būtiski palielinās. Sūtījumu piegādei ārpus Latvijas tiek izmantoti dažādu aviokompāniju pakalpojumi, bet, tā kā gada nogalē pieaug arī pasažieru pārvadājumi, šogad aviokompāniju kravu sūtījumu kapacitāte visu sūtījumu piegādēm uz ASV izrādījusies nepietiekama.

Šajos apstākļos aviopārvadātāji bez iepriekšēja brīdinājuma noteikuši aizliegumu pasta sūtījumu pieņemšanai uz ASV. Alternatīvi piegādes risinājumi ir ļoti ierobežoti, jo analogā situācijā gada nogalē atrodas faktiski visi pārvadātāji. Nelielā apjomā izdevies vienoties par neliela izmēra eksprespasta un A klases sūtījumu piegādi.

Visi sūtījumi uz ASV tiks nekavējoši izsūtīti ar pirmajiem iespējamajiem avioreisiem.