TP vēlas pagarināt "Lattelecom" monopolstāvokli digitālajā apraidē

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcija iesniegusi savu priekšlikumu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam, paredzot SIA "Lattelecom" monopolstāvokļa digitālo frekvenču apraidē pagarināšanu vēl uz pieciem gadiem, aģentūru LETA informēja atbildīgās komisijas par likuma izskatīšanu - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ingrīda Circene (JL).

Circene norādīja, ka minētais priekšlikums nav skatāms, jo Saeimas komisija lemj tikai par tiem priekšlikumiem, kurus Valsts prezidents lūdzis atkārtoti caurskatīt. Taču, ņemot vērā, ka visiem deputātu iesniegtajiem priekšlikumiem ir jābūt priekšlikumu tabulā, deputāte pauda bažas, vai TP tādējādi nemēģina panākt, lai minētais priekšlikums tiktu pieņemts.

Circene uzsvēra, ka grozījumus ir iesniegusi TP frakcija, neminot nevienu deputātu konkrēti.

Circene sacīja, ka TP priekšlikums paredz, ka nākamos piecus gadus apraidi nevarētu veikt neviena cita kompānija. Šāda norma esot arī pretrunā ar Eiropas direktīvu. "Saglabājot "Lattelecom" monopolstāvokli, saglabātos arī esošie tarifi, kas ir trīsreiz lielāki nekā Igaunijā un Lietuvā jeb 650 000 latu gadā par vienu kanālu," norādīja Circene, kura aprēķinājusi, ka nākamo piecu gadu laikā "Lattelecom" no valsts iegūtu četru miljonu latu peļņu.

TP frakcijas vadītājs Māris Kučinskis aģentūrai LETA pauda neizpratni, kādēļ Circene ar tādu naidu vēršoties pret TP, un norādīja, ka būtu tikai normāli, ja uzņēmumam, kurš iesāka digitālo apraidi, būtu iespējams to arī pabeigt. Viņš arī norādīja, ka "Lattelecom" lielākais akcionārs ir valsts.

Patlaban "Lattelecom" pieder ekskluzīvas frekvenču lietošanas tiesības ciparu televīzijas apraidei līdz 2013.gada decembrim.

LETA jau ziņoja, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers atdeva parlamentam otrreizējai caurlūkošanai Saeimas 16.jūnijā pieņemto Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais